28.10.2018 | 8:58
И Корнелия Нинова запорира левия сайт „Поглед.инфо“, иска 40 000 лв. (документ)
Лидерът на БСП и заместникът й Кирил Добрев съдят лявото издание за "обиди" и кошмарни сънища

Скандалите в БСП продължават. След бунта на 50-те от Националния съвет на партията срещу смяната на ръководството на в. „Дума“ се оказа, че лидерът на социалистите е запорирала левия сайт „Поглед.инфо.“

По нейно искане съдебен изпълнител е наложил запор върху целия капитал на едноличната фирма „Еврокариери“ на Румен Вълов Петков, която е собственик на интернет изданието, показа наша проверка.

Според Корнелия Нинова, пълният запор съответства на нейния съдебен иск в размер на 40 000 лв., който нейните адвокати са внесли в съда на нанесени щети заради публикации в „Поглед.инфо.“

Заместникът й в БСП Кирил Добрев също е запорирал фирмата на Румен Петков като обезпечителна мярка за бъдещ иск. Сумата, която той иска от левия сайт, е 30 000 лв.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на партията Кирил Добрев съдят „Поглед.инфо“ за „обиди“ и кошмарни сънища. Нинова твърди, че със серия от статии аз съм опетнил доброто й име и авторитет в обществото, и че тя е претърпяла „сериозни неимуществени вреди“. „След всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП“, се казва в иска на Нинова срещу „Поглед.инфо“. Обвиненията продължават: „Процесните статии предизвикаха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за статиите и за широкия отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работа си“.

При Кирил Добрев статиите са причинили подобни емоционални ефекти. „Предприетата от ответника кампания срещу моята личност ми причини негативни емоции – тревога, безпомощност, възмущение, гняв, унижение и разочарование. В продължение на повече от година съм обект на публично злепоставяне и този факт се отрази неблагоприятно във всички сфери на моя живот – в личния, семейния и обществения ми живот“, обяснява Добрев в своя иск.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране