22.02.2013 | 17:23
И ромите от Столипиново искат „Оставка на ЕВН“
15-ина мургави на протест срещу високите сметки за ток
Снимка: Под тепето

Трийсетина души от Столипиново се събраха по обяд пред Джумая джамия, за да протестират срещу високите сметки за ток. С викове „Крадеци!“, „Мафия!“ и „ЕВН – оставка!“ жителите на квартала изразиха недоволството си от скъпата електроенергия, която плащат. Организаторът на протеста Цветан Салтъков заяви, че хората са недоволни от дистанционното отчитане на електромерите и смятат, че те са манипулирани. Плащаме между 300 и 1000 лева за ток всеки месец, допълни той, предаде радио „Дарик“.

При засилено полицейско присъствие „протестът“ продължи около 15 минути, като зяпачите бяха много повече от митингуващите. Първоначално се създаде илюзия, че на протеста са се събрали няколкостотин души, но всъщност по-голяма част от хората са били в района на джамията заради петъчната молитва. В момента, в който започнаха скандиранията, много от тях се дръпнаха встрани, а други просто се разотидоха.

На мястото на събитието се появи и бившият общински съветник от ДПС Яшар Асан, който носеше българско знаме. Той обаче заяви, че няма точна представа за какво е там и само минава да се види с приятели. В неделя от 16 часа отново ще има протест, но този път в Столипиново, на улица „Елба“ до стария пазар.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране