26.10.2018 | 0:01
Иво Христов: БСП няма нищо общо със социализма, а е един от основните стълбове на олигархията
Според червения депутат това е партията виновна за прехода

Скандално интервю с настоящия депутат от БСП Иво Христов е хит във фейсбук. Всъщност става дума за разговор с него, правен през съвсем недалечната 2014 година и публикуван във фалиралия по-късно вестник „Преса”.

В цялото интервю Иво Христов е изключително критичен към столетницата и съществуването й, като изрично подчертава, че не става дума за смяната на даден лидер, а за системни проблеми в партия, тоест – тя е неспасяема. Социологът е категоричен, че „голяма част от хората инстинктивно усещат, че БСП е социалистическа по форма партия, която по съдържание няма нищо общо със социализма”. Според него хората ясно разбират, че БСП е един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на България в годините на така наречения преход.

Откровенията на Христов са изключително любопитни и актуални, защото след тежките присъди срещу БСП, днес той е неин депутат. Не можем да допуснем, че за по-малко от три години столетницата се е променила и преобразила, та е станала привелкателна за младия професор. Напротив днес тя се командва точно от бизнес крилото свързано с олигархията – Нинова е син приватизатор, а Добрев собственик на централи за добив на електричество, хотели и т.н.

Другото обяснение е, че професорът по социология е просто кариерист и затова се е прилепил до червените. Но тази политическа акробатика е разбираема, след като депутатът определи 80% от хората като дебили. В Националния съвет на БСП, който Нинова обезличи продължават да се питат – как Иво Христов от близък до сините и част от екипа на седесарския правен министър Светослав Лучников се промъкна в парламента с червената ракета носител?

Казусът с мястото на Иво Христов в БСП тепърва ще придобива актуалност сред червената опозиция на Корнелия Нинова, защото никой „вътрешен” човек до сега не си е позволявал да обвинява столетницата за провала на целия преход.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране