20.11.2019 | 10:21
Избраха Валери Симеонов за зам.шеф на парламента
ДПС напусна пленарна зала по време на гласуването

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов бе избран за зам.-председател на парламента. „За“ гласуваха 118 народни представители, „против“ бяха шестима,  въздържалите се също бяха шестима. По време на дискусията депутатите от ДПС напуснаха пленарна зала в знак на протест срещу номинацията на Симеонов.

Проектът на решение е внесен вчера от съпредседателите на ПГ на „Обединени патриоти“ и беше включен в дневния ред на Народното събрание.

„Стигна се до безчестие да бъде предложен за зам.-председател на Народното събрание един провалил се вицепремиер“, заяви от трибуната Павел Шопов от „Атака“, който бе и единственият изказал се по предложението. „За разлика от ДПС ние от „Атака“ няма да излезем от залата. Няма да напуснем. Оставаме да кажем това, което имаме. Ние оставаме да кажем, че това напускане е един мним конфликт със Симеонов и НФСБ за неговото легитимиране. Това, което става днес с предложението му за избиране за зам.-председател на НС е логично предложение на всичко онова, което се правеше през последните месеци“, допълни Шопов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране