15.11.2018 | 11:28
Избягал ли е Груевски в Унгария с български паспорт?
Македонските документи са му били отнети

Бившият министър-председател на Македония Никола Груевски може да е избягал в Унгария с български паспорт.

Предположението прави унгарският вестник Népszava – официозът на социалдемократите в страната до 1948 г., в публикация от 14 ноември.

Как Груевски пристига в Унгария при положение, че документите му са отнети (Македонският политик избяга от страната, след като получи двугодишна ефективна присъда за злоупотреба с държавни пари при покупката на скъп автомобил „Мерцедес“, платен с 600 хил. евро. От лятото на 2017 година той е без паспорт и има забрана за напускане на Македония.), попитал журналист Външното министерство на страната. Отговорът на неговия неназован източник бил, че е напълно възможно да е използвал „ВИП процедура“, осигурена му от властите в Унгария. Предположение на друг негов източник е, че това е станало с български паспорт. Половината македонски елит имат български паспорти – независимо от партията, добавя източникът.

Българското Министерство на правосъдието днес направи проверка по случая. Ето какво гласи резултатът: „Никола Груевски не е български гражданин и не е подавал документи за българско гражданство. По данни на МВР Груевски няма издаден български паспорт“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране