14.04.2019 | 12:19
Йончева желае „добрия рицар“ Станишев в евролистата
Драматичен пленум на "Позитано" 20 решава кои са червените кандидати за Брюксел

Водачът на евролистата на БСП Елена Йончева вярва, че Сергей Станишев ще бъде част от кандидатите за Страсбург и Брюксел. Днес в 11 часа на „Позитано“ има пленум, на който Националният съвет трябва да одобри окончателния списък. Очаква се драматичен сблъсък между различните крила в партията, тъй като според предварителните информации лидерът Корнелия Нинова не желае нейния предшественик и настоящ президент на Партията на европейските социалисти (ПЕС) да бъде в евролистата.

Станишев не е просто президент на ПЕС, той е най-успешният български политик в европейската левица, той е капитал за България, категорична е обаче Елена Йончева, която е бивша интимна приятелка на експремиера. В ефира на Би Ти Ви тя изрази мнението си часове преди преди пленума.

На въпрос добър рицар ли е Сергей Станишев Йончева отвърна: „Да, той винаги е бил добрият рицар“. Въпросът беше зададен от водещата в контекста на подаръка, който експремиерът направи на сина на журналистката. „Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му прати по мен“, сподели Елена Йончева.

Според журналистката и настояща депутатка в Народното събрание в левицата не се спускат списъци, има дебат, той може да бъде много аргументиран, остър, но има дебат. Това ще се случи и днес, ще има дебат.

На въпрос сега конкуренти ли са със Станишев, Йончева отговори, че няма как да бъдат конкуренти – „ние всички сме заедно“. Всеки трябва да бъде полезен в екипа със своя опит, смята тя.

Йончева бе категорична, че нещата с евролистата на БСП не са предрешени, че в БСП има дебат.

„Не съм унищожила оригиналния запис по случая с Боил Банов. Притежавала съм само копие, което съм занесла в прокуратурата. На това копие също може да се направи анализ и проверка. Българската прокуратура по същия начин отказа да разследва „Ало, Ваньо съм“. Прокуратурата се интересува кой е направил записа, а не какво съдържа“, каза още Йончева.

„Борисов излезе веднъж и наговори неща, заради които го осъдих. Вицепремиер на Борисов пусна сигнал срещу мен в прокуратурата за оградата по границата. Това са малки бухалки. След това извадиха голямата – делото срещу мен. Откъде мога да знам през 2012 г., че КТБ ще фалира? Аз съм работила за ТВ7 и има излъчена продукция“, защити се Йончева. Тя цитира и доклади на Държавния департамент в САЩ и Европейската  комисия, според които в България се шири корупция, а две трети от сигналите срещу хората по високите етажи на властта не стигат до разследвания.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране