04.12.2012 | 13:40
Кабаиванов ще се разправя с Мартинчо по съдебен път
СДС чака ДСБ да се разпусне и се присъедини към тях

Председателят на СДС Емил Кабаиванов заплаши предшественика си Мартин Димитров с „разправа“ по съдебен път.  Поводът за това са разговорите, които той е водил с лидера на ДСБ Иван Костов за съвместно участие в парламентарните избори догодина. „Мартин Димитров няма право да представлява СДС в разговорите с Иван Костов. Особено като юридическо лице. Ще се разправяме с него по съдебен път“, заплаши Кабаиванов, който преди седмица го изключи от партията, заедно с депутатите Ваньо Шарков и Димо Гяуров.

На днешното си заседанието, Националният съвет на СДС прие декларация по повод 23 – годишнината от създаването партията. „ Ние се обръщаме към демократичната общност на България с посланието да защитим всички демократичните права и ценности в България, заявиха сините. Ние благодарим на всички граждани и политици, които успяха за тези 23 години да защитят и да се борят за евроаталантическите ценности и спомогнаха за членството на България в НАТО и Европейския съюз. СДС вярва в младите хора и сме убедени, че те са движещата сила, продължиха с декларацията СДС. Ние ще продължим да бъдем убедени антикомунисти и ще защитаваме интересите на България. Основен наш противник остава БСП”, се казва в приетия документ.

„Сред евентуалните партньори на СДС не попада партията на Меглена Кунева, защото няма никакви доказателства, че нейната партия принадлежи към това пространство, каза още Кабаиванов. Ако ДСБ се разпуснат и искат да станат членове на СДС, са добре дошли“, добави Емил Кабаиванов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране