15.01.2013 | 10:01
Кадър на ГЕРБ, продал дюните на „СЛЕ Груп“, ползва джип на фирмата
Шефът на РИОСВ – Бургас Бойчо Георгиев узакони застрояването на терена

Директорът на РИОСВ Бургас Бойчо Георгиев, който подписа скандалното решение в полза на „СЛЕ груп“ ЕАД узаконяващо строителството върху несебърските дюни, е използвал черен джип Ауди Q7 на собствениците на фирмата, разкри сайтът “Бивол”. В Youtube има и видео, от което става ясно, че въпросният джип Ауди Q7 докарва шефа на РИОСВ Бургас пред дома му в комплекс „Славейков” в Бургас, където са паркирани служебния му “Форд” и “Ауди S8”, което той ползва.

Записът е бил направен в следобедните часове на 8 декември 2012 г. Това е седмица преди да бъде подписано от Георгиев скандалното решение в полза на „СЛЕ Груп“, узаконяващо строителството върху несебърските дюни. Джипът с транзитен номер 653H036, който се ползва от собствениците на СЛЕ Груп е лизингов и номерът му е издаден на 4 декември 2012 г., но е сменен веднага след като избухва скандалът в първия работен ден на Новата година – 2 януари 2013 г. Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София. Бойчо Георгиев официално отрече, че познава някой от “СЛЕ Груп”. „Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са“, каза Георгиев пред БНТ на 8 януари.

Бойчо Георгиев е активен партиен кадър и настоящ общински съветник на ГЕРБ в Бургас. Негов е и подписът под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който предизвика остри протести в цялата страна. Късно снощи хиляди скандираха „Мафия“ пред Народното събрание по този повод. „За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма „Виг Трейд“ ЕООД, с Булстат 147096115, посочват източниците ни. Зад него се вижда служебният му Форд с номер А 4848 КР“.

„СЛЕ груп“ ЕАД придоби 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. Сделката е изповядана на 28 ноември 2012 г., а само ден по-рано същият терен е продаден от Министерството на земеделието на пловдивчанина Димитър Петров за 581 000 лв. До разкритието се стигна, след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните, които са в защитена зона по Натура 2000 и започва строителство на ваканционно селище.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране