07.02.2020 | 14:29
Каракачанов: Докато не започне промяна в модела на интеграция, маргиналите ще продължат да убиват и безчинстват
Гетата са места, където България вече отсъства. Трябва да дадем бъдеще на децата си, на възрастните хора. А това не става с бездействие!

Гетата са места, където България вече отсъства. Трябва да дадем бъдеще на децата си, на възрастните хора. А това не става с бездействие!

Това се казва в позиция на заместник министър-председателя по обществения ред и сигурността, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов във връзка с поредната доза новини за цигански безчинства в страната. Именно заради станалите ежедневие нападения, побоища, грабежи, изнасилвания и убийства от маргинализирани елементи Каракачанов изготви и внесе в МС Концепция за цялостното справяне с несоциализираните (маргинализирани) маси.

Ето и пълния текст на позицията му:

Два клана цигани се били в Розино, след което полицията открива цял арсенал и задържа 30 души. От печално известния пазарджишки цигански квартал пък идва новина за поредно насилие над медици. Това са случки от последните два дни. Без значение какво се случва в страната, едно е сигурно – проблемите, възникващи от несоциализираните маси, продължават.

Продължава и времето, в което правителството игнорира концепцията за интеграция на несоциализираните общности, която е готова от почти година и внесох в МС още през юли 2019 г. Вече повече от половин година, без ясни мотиви, тази концепция събира прах по нечии бюра, докато убийствата, грабежите и изнасилванията не спират.

Ще Ви припомня Алекс от Бяла, който загуби живота си, защото отказа цигара на циганин, на когото онзи ден съдът намали пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви припомня Вероника от В. Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго убийство, защото беше използван механизмът на бързото следствие. Ще Ви припомня и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от местното гето. Кристин от Сотиря, която завинаги ще остане на 7 години – зверски изнасилена и убита от друг криминално проявен младеж. Ами случаите на нападнати военнослужещи, полицаи и горски при изпълнение на служебните им задължения? А ежедневните набези, побоища и грабежи по селата?

Категоричен съм, че каквато и полицейска мощ да бъде мобилизирана, колкото и да променяме законите, докато не започне промяна в модела на т.нар. интеграция, социалното изключване на тези хора ще продължи. А с него и техните безчинства.

България може да има различни проблеми, но основният е, че има вече бели петна по картата – гетата са някаква друга реалност.

Гетата са места, където България вече отсъства. Всеки загубен месец е загубен месец за страната.

Затова като вицепремиер по обществен ред и сигурност и лидер на ВМРО смятам за основна цел на своето участие във властта приемането на концепцията за справяне с проблемите сред несоциализираните общности. Още веднъж призовавам това да се случи възможно най-скоро, за да дадем перспектива и бъдеще на децата си, за да осигурим и спокойни старини на възрастните хора, които са основен обект на тези набези.

Това очакваме не само ние от ВМРО. Това очакват българите. Защото нашето доверие може да се дава и сваля. Но по-опасното е българите да не свалят своето доверие от държавата.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Че доверието на Българите към правителството е загубено отдавна е факт, но какво ще направи Българското правителство да спечели обратно доверието на гражданите си?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране