08.02.2020 | 12:36
Каракачанов: Нено Димов е невинен
Военният министър бесен на спекулациите за военен преврат

Нено Димов е невинен. Той има моята подкрепа, няма вината, че перничани нямат вода. Това обяви  лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов пред БТВ. На въпроса дали е ходил на свиждане в следствието на бившия екоминистър, предложен на поста именно от квотата на патриотите, Каракачанов заяви, че не го е правил, за да не се политизира казусът, но увери, че поддържал връзка с адвокатите на Димов.

„По-добре да се види кой и защо източва язовирите. Тук може да има действия, свързани с печалби. Има разследване, то трябва да покаже. Водата е източена и това го знаят всички и не е Нено Димов виновен. Защо е източена – трябва да се провери. Новият главен прокурор тръгва доста енергично. Всеки човек, който има енергия да направи нещо заслужава внимание“, каза още Каракачанов.

„Когато Димов през ноември разпореди да се намали ползването на вода, ВиК не изпълни разпореждането. Не ми харесва да се хвърля един човек в килията и обществото смята, че всичко е решено. Съдът трябва да прецени има ли вина. Свалянето на доверието от правителството няма да напълни хладилниците и язовирите“, каза още той.

По повод сваленото от президента Румен Радев доверие към кабинета, военният министър коментира, че не останал с такова впечатление от последната им среща. „Нагледал съм се на политически войни. Малко хора си спомнят Боянските ливади. Това раздели обществото. Конфронтацията за и против ЕС и НАТО и тн. Институциите трябва да намерят диалог. Докато институциите воюваха помежду си изтърваха демографската криза, която се превръща в катастрофа, изтърваха образованието, изтърваха земеделието 0 80% от земята в България се държи от 300 човека“, каза още той. А по повод спекулациите, че в армията имало готовност за действия в защита на Радев, военният министър обяви, че тя не може да се ползва за политически цели. „Няма да позволя това. Периодично се появяват слухове „Военните готвят преврат“, няма такова нещо. Българските офицери са хора разумни и си знаят задълженията“, увери той.

Каракачанов каза, че познавал командира на ВВС ген. Цанко Стойков, откакто е министър. „Изпратих искане до началника на отбраната. Никой мен не ме е информирал за СРС-тата. Няма закононарушение от командира на ВВС. Той е удовлетворил всички искания на КПКОНПИ. Аз мисля, че никой не е хвърлял петно върху него, за да го изчистваме. Не знам за какво го разследва прокуратурата, не съм информиран“, уточни министърът.

А за шофиралия с алкохол в кръвта евродепутат и негов заместник Ангел Джамбазки Каракачнов каза: „Всеки бърка в живота си. Направи грешка, но излезе и се извини. Естествено, ще си понесе наказанието – отнемане на книжката. Всеки има правото да сгреши, но той има кураж да се извини“.

2 коментара

  1. Ал каза:

    Нено е невинен, точно толкова, колкото и Горанов е невинен за несъбраните стотици милиони данъци от лотарията.

    Няма как язовир Студена да е източен без знанието на Нено Димов. Друг е въпросът дали и колко се облажил Нено то от това. Все пак ВЕЦ-ът не е негов.

  2. Анонимен каза:

    Невинен до доказване на противното,само че той е избран като най-високопоставен и несвързан с ГЕРБ за обществена жертва той заема местото в ареста/затвора на няколко добре свързани крадци членове на ГЕРБ със политически чадър от ГЕРБ.И десетки милиони лева пак изчезнаха безследно, извършителя е незнаен а виновен е Нено Димов… Добре познат и отработен сценарий и до сега все минаваше номера.
    Като не иска да свърши правителството работата си намира доводи и виновни, има ли желание работят се върши причини няма, причината тук е че гарван на крадец гарван око не вади…. и цяла България плаща сметката им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране