06.08.2019 | 18:39
Караянчева загатна за аферите на Вълка в Кърджали, покровителите му от ДПС се оплакаха на Бойко
Ще бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта за осветление на стадиона

Кратък пост във „Фейсбук“ на председателката на парламента Цвета Караянчева очевидно силно е притеснил ДПС и бизнесмена Румен Гайтански – Вълка. На 2 август след силната буря, Караянчева обвини кмета на Кърджали, че е превърнал града в „джунгла“ заради липсата на улично осветление и за разхищения на общински пари. Тя се възмути и че градоначалникът от ДПС Хасан Азис сега искал от държавата 11 млн. лв. за трафопост, монтаж на осветление, кръстовище, паркинги, тренировъчно игрище на стадиона…

От съобщение на правителството днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е приел президента на футболен клуб Арда Петър Пешев, старши треньора Стамен Белчев и вратаря Иван Караджов. 11 – те млн. лв. са част от други милиони, разпределяни и усвоявани от действителния собственик на отбора – бизнесмена Румен Гайтански, който пък е бизнес ортак на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Формалният шеф на „Арда“ е …инженер Петър Пешев, който е и изпълнителен директор на строителната компания Пътстройинженеринг АД, свързана с Гайтански. Официален собственик на фирмата е „Био майнинг“, регистрирана на софийския адрес, използван от много дружества на Вълка, включително и „Волф“ – бул. „Цариградско шосе“ 48-50.

На практика Румен Гайтански е бизнес концесионер на Община Кърджали по волята на Ахмед Доган и с очевидното негласно одобрение на управляващите. Вълка „печели“ почти всички търгове в града, а негов „надзорник“ е синът на почетния председател на ДПС – Демир.

От Министерски съвет съобщават още, че по време на срещата ръководството на футболния клуб представило пред премиера проекта за подобрения на стадион „Арена Арда“ в Кърджали. Изграждането на осветление на стадиона е задължително условие, за да може клубът да играе домакински мачове в efbet Лига. Проектът предвижда още изграждане на козирка, табло и прилежаща инфраструктура. По време на срещата бе подчертано, че правителството изпълнява последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.

За да няма спекулации относно отпускането на финансови средства за ПФК Арда, ръководството на клуба пое ангажимент пред министър-председателя да бъде организирана работна среща в Кърджали, на която да присъстват архитектите, изготвили проекта.

Проектантите ще представят подробно плановете за подобряване на стадиона пред премиера Борисов, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и пред министъра на финансите Владислав Горанов. Тази среща ще има за цел да се намери справедливо решение за финансиране на клуба, каквото получават всички останали клубове от елита, като разходите ще се оптимизират максимално.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Няма нито дума за изчезнали пари или за неизвършени дейности които са заплатени като извършени.Има ли кражби или няма? Излиза че стари бойни другари по източване на държавни пари са направили нова схема за да изсмучат колкото могат повече пари от Кърджали. В случая без да поставят осветление в града.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране