08.01.2013 | 10:06
Кела пусна собствен сайт
Бандитът плаши със съд медии и журналисти и ги нарича “драскачи и шизофреници“

Бургаският бандит Пламен Дишков, който мрази прякора си Кела, пусна собствен сайт в първия ден на 2013 г. В него той публикува присъдите си, издадени от Окръжния и Апелативния съд в Бургас, мотиви към тях, материалите от делото на Окръжна следствена служба – Бургас, както и Европейската заповед за арест.

На www.plamendishkov.info Кела е пуснал и над 800 свои снимки, направени в различни точки по света, докато е бил издирван от Интерпол между 2002 и 2011 г. Венеция, Сен Тропе, Сардиня, Рим, Париж, Москва, Монако и Лисабон са част от местата, в които е пребивавал в последните десетина години Пламен Дишков. Бургазлията, обвинен в поръчителството на убийството на Димитър Стаматов – Мастара, сподели в своя личен сайт какво е правил в този период, когато е бил осъден задочно за убийството.

На фотосите се вижда как той храни гълъби на площада във Венеция, пробва луксозен автомобил „Богати” на изложение в Монако, разхожда се с яхта из Средиземно море. Всички снимки са брандирани с маската на Анонимните, която стана любим символ на Пламен Дишков. С нея той се появи за пръв път на заседание на Върховния касационен съд през февруари 2012 г. В един от разделите на сайта се анализира новия съдебен процес срещу Кела, който ще трябва да отсъди, дали  той има или няма връзка с престъпленията срещу Димитър Стаматов – Мастара.

Дишков е арестуван на 23 август 2011 г. в Португалия. След пет съдебни  заседания Върховният съд на Португалия решава да предаде задържания на българските власти. Върховния касационен съд /ВКС/ на Република България отменя  присъдата и връща делото на досъдебната фаза и нов процес, за да преразгледа само и единствено обвинението срещу Пламен Дишков. „Важно е да се знае, че според презумпцията за невиновност, всеки човек е такъв до доказване на противното. Неоспорим факт е, че Пламен Дишков има две оправдателни присъди преди ВКС, който без всякакво правно основание връща делото със „спуснати указания“ за преразглеждане извън юрисдикцията на Върховния съд по това време”, пише в сайта си Кела.

В личния си блог, той отрежда и подобаващо внимание на дузина публикации, които според него са пълни с „гнусни клевети и лъжи”. Той заплашва със съд медии и журналисти и ги нарича драскачи и шизофреници. Дни преди Коледа пък във виртуалното пространство се появи и цялото интервю на Кела, дадено преди месеци пред бТВ. От близо едночасовото видео, телевизията пред време излъчи само няколко минути. Сега цялата версия вече е качена в сайтовете за видео споделяне, а в нея Дишков подробно разказва за отношенията си  с Димитър Желязков – Очите, Димитър Стаматов – Мастара и обвиненията в убийство. Кела напада съда, че се подчинявал на обществените нагласи, което според него е в основата на оставянето му зад решетките, след като ВКС отмени присъдата му за поръчителство на убийство.

Като адрес за кореспонденция на сайта на Кела е посочен ул. „Индустриална” 88 или Областен затвор в Бургас.

Loading...

1 коментар

  1. Просто питам каза:

    Е щом не е осъден как така го наричате престъпник.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране