22.12.2012 | 13:10
Кела взриви интернет, докато милиони чакаха края на света
Дишков определя съдията по делото му като „метален инвалид“ и „стимулиран човек“
Пламен Дишков - Кела пред bTV

Точно на 21 декември 2012 г., докато милиони очакваха Края на света, в youtube се появи интервю с най-известния затворник в Бургас – Пламен Дишков – Кела. Видеото е суровият материал от интервюто му пред bTV, което не е излъчена от телевизията. В излезлите до този момент клипове той говори за отношенията си с Димитър Стаматов – Мастара, Митьо Очите, свързаността си с групировката СИК, ареста си в Германия, живота в изгнание и ред други. В своеобразен трейлър през седмицата се загатваше за даване на отговори и на ред други въпроси, които очевидно ще видят бял свят в близките дни.

Кела твърди, че в началото на процеса е имало “много тежка корупционна практика”. Той определя съдията, разглеждащ процеса за “метален инвалид” или “стимулиран човек”. “Има индикация и да видим дали той участва в тази тежка корупция, която има в този стадий на делото. Тя ще бъде доказана ясно, точно, мотивирано, с доказателства и свидетели, които не са криминално проявени хора, а с много сериозни ясни единици от обществото”, коментира Пламен Дишков. Според него деня преди гледането за промяна мярката му, съдията, който трябвал да гледа делото сам казал, че “няма да го пусне”. “Съдят ме не за друго, а за това, че се казвам Пламен Дишков”, смята бившият сикаджийски бос.

В един даден момент, той избра да бъде приятел с друг човек, с който аз определено не се погаждам. По едно време се разви една омраза между мен и другия човек. Тя е била винаги еднопосочна. Този човек се казваше Мариян Георгиев, мой бивш съученик. Той /Димитър Стаматов/ избра да бъде приятел с него и така много бавно, методично и постепено охладняха нашите отношения, но никога не е имало причина за конфликт. Винаги ние сме били доста близки приятели. Аз го запознах с втората жена в живота му. Те по-късно имаха деца и т.н. Твърденията за икономически конфликт пък са повече от смешни. Аз твърдя, че той никога не е бил икономически субект. Той не може да представлява икономически субект за никого. Измеренията за различните хора са различни. Този човек, неговото ежедневно добруване, беше подплатено с един сравнително честен бизнес, който му е донасял толкова, че да може да живее по начина по който живя, който не е нищо особено. Оттам насетене нито имаше възможности за развитие, нито потенциал. Той беше някак си самодостатъчен и вероятно до края не е търпял никакви изменения. Така смятам аз. С Митко никога не сме се карали до момента, в който той си замина.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране