23.02.2020 | 14:25
Киро Добрев сваля Нинова. Георги Гергов: Да си ходи!
Срещу нея е и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев

Кирил Добрев, доскоро дясна ръка на Нинова, се готви да бутне Корнелия от лидерския пост на Позитано 20. Организацията е сериозна и този път ще успеем, казаха източници от лявата опозиция.

Добрев, който е син на легендарния за БСП бивш вътрешен министър Николай Добрев, има към момента 13 номинации, а Нинова е с 21.  Аз също съм номиниран за председател, трябва да има промяна, каза пък шефът на областната структура на БСП в Пловдив Георги Гергов. Той е твърда опозиция на Нинова, след като тя го махна от Изпълнителното бюро, макар че бе подкрепена от него и хората му при избора й.

Отгоре на всичко нов „пенсионерски“ седмичник изкара преди седмица Гергов тежко болен от рак, но бизнесменът пристигна днес на Позитано 20 в цветущо здраве.

Повечето от останалите 18 номинирани са лица на вътрешната опозиция в партията, което прави стола под Нинова твърде разклатен. Срещу нея е и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

Той единствен коментира обстойно ситуацията в БСП днес. Ето какво каза Станишев преди Националния съвет на БСП, който трябва да начертае дневния ред на 50-тия конгрес на Столетницата:  Тръгваме на вътрешнопартийни избори с много неясни правила. Това, което чувам, много ме тревожи.

Всички разумни допълнения и предложения, които да направят този процес по-прозрачен, бяха отхвърлени без ясни мотиви.

Силно се използва апаратът като инструмент за натиск при номинации. Също така видях един внесен документ за Националния съвет, където директно се отправят сериозни тежки упреци към избирателната комисия, която дописва правилата, променя ги, създава условия за неравнопоставеност.

Има опасност тази надпревара да се превърне в това кой е по-симпатичен и по-красив, или кой какви грехове има, а не да се формулира политика. Ще отидем на конгрес с избран председател, но без яснота за политика и какво предлагаме на обществото. Тоест повече се занимаваме със себе си, отколкото с това, което вълнува хората за икономическата, социалната сфера и бъдещето на българина.

В момента има една измислена истерия за еврото и обезценяване на лева с думите: „някои хора трябва да се събудят“. Въпросът за еврото е избор дали да сме ядрото или в периферията на ЕС, трябва да си отговорим на този въпрос, заключи Станишев.

1 коментар

  1. михайлов каза:

    Тоя глупак кого мисли,че манипулира !? Страни,като Швеция,Дания,и Вишеградската четворка да не би да са в периферията след като въобще не си мислят да въвеждат еврото и имат 100 пъти повече инвенстиции от нас !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране