14.05.2019 | 0:01
Кметът на Септември условна присъда за укриване на данъци
Марин Рачев бе обявен за виновен, че в периода 2006-2007 г. като едноличен търговец на горива е укрил данъци в особено големи размери за над 118 хил. лв., подавайки неверни декларации

Условна присъда от две години и половина с 4-годишен изпитателен срок получи вчера кметът на Септември от Пазарджишкия окръжен съд. Марин Рачев бе обявен за виновен, че в периода 2006-2007 г. като едноличен търговец на горива е укрил данъци в особено големи размери за над 118 хил. лв., подавайки неверни декларации, подписани от съпругата му. Кметът трябва да плати дължимата сума към държавата и да поеме разноските по делото. Рачев обяви, че ще обжалва присъдата в 15-дневен срок.

В хода на двегодишното съдебно разследване прокуратурата добави допълнителни обвинения срещу него. Почеркова експертиза доказа, че декларациите по ДДС и годишната декларация за 2006 г. носят подписа на съпругата му, а не, както е по закон, на самия Рачев. Затова прокуратурата поиска 5 години затвор и конфискация на имуществото му, което включва 4 коли и апартамент в Пазарджик.

Срещу него се води и дело за поредица от неизгодни сделки със свързани лица, то обаче още не е започнало по същество. Зам. главният прокурор Иван Гешев разкри, че Рачев държал в нощното си шкафче разработки на ДАНС за „търговия с гласове в региона“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране