21.01.2013 | 16:55
Кои са хората, които пребиха нападателя на Доган?
Пръв реагира Мустафа Карадайъ, Местан, Аталай и Чакъров ги разтърваха
Колаж: bTV

Нападението на Доган по време на 23-та конференция на ДПС изненадва всички. И НСО, и седящите на трибуната ръководни кадри от ДПС, и самия Доган.

Пръв обаче реагира не друг, а седящия в най-далечния от Доган ъгъл секретар на партията – Мустафа Карадайъ. Той е на 42 години и работи в централата на ДПС от 1996 година. Първо като редови служител, после като младежки лидер. Всъщност, той е учредител и първи председател на младежкото ДПС, чийто гост е бил и нападателят Октай Енимехмедов. В ДПС в момента Карадайъ е считан за герой и спасител на почетния председател Доган.

Освен Карадайъ, който не се включва в саморазправата с нападателя обаче, в последвалото меле има много познати и непознати лица. Кои са те? Прави впечатление присъствието на доста от най-високопоставените кадри на ДПС. Те обаче не участват в побоя с ясното съзнание, че ги снимат десетки камери, а се опитват да разтърват участниците. Това са Лютви Местан, Христо Бисеров, Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай. Аталай пък е човекът, който успява да запази основното веществено доказателство – пистолетът, като го държи между краката си през цялото време.

В боя обаче участват куп неизвестни делегати от провинцията, някои от които си пробиват път през залата, за да стигнат до енимехмедов. Там е кметът на търговищкото село Антоново – Танер Али, както и общинският съветник от Пловдив Джамисет Джафер.В боя участват и охранителите на Доган, които се включват в обезвреждането му малко късно – далеч след като партийния елит сам го е повалил на земята. И докато повечето хора са върху нападателя и участват в мелето, много малка част от присъстващите на сцената се заемат със самия Доган. Първи към него се връщат пресаташето Велислава Кръстева, последвана от Лютви Местан, Джевдет Чакъров и един човек от НСО.

Цялата случка от тръгването на Енимехмедов от мястото му до повалянето му отнема около 25 секунди. След него на сцената остават само шал и ръкавица. Два дни след покушението и след първоначалния категоричен отказ на прокуратурата да разследва биячите с аргумента , че това са „нужните щети в подобна ситуация” (думи на градския прокурор на София Николай Кокинов, бел. ред.), зам.-главният прокурор Борислав Сарафов каза пред БНР, че държавното обвинение ще им търси наказателна отговорност.

Loading...

2 коментара

  1. Petur Dimitrov каза:

    Ето и линк към сайтът на Джевдет Чакъров
    http://www.d-chakarov.com

  2. Petur Dimitrov каза:

    Това е линк към сайтът на Джевдет Чакъров
    http://www.d-chakarov.com/

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране