19.02.2020 | 13:12
Колата на затвора е виновна за катастрофата с Арабаджиеви
Маринела Арабаджиева е настанена в правителствена болница, а Ветко Арабаджиев в болницата на затвора

Вина за пътнотранспортното произшествие има водача на автомобила на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Това каза министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред журналисти в Народното събрание във връзка с катастрофата с кола на съдебната власт, в която са пътували Маринела и Ветко Арабаджиеви, цитиран от Агенция „Фокус“.

Министърът поясни, че тази информация става ясна от видеокамерите. Маринов уточни, че автомобилът на съдебната власт е преминал на червен светофар. „Той реално удря таксиметровия автомобил. Пробите за алкохол и наркотици са отрицателни на двамата водачи. Взето е административно отношение. Няма пострадали лица от пътнотранспортното произшествие“, заяви още Маринов.

Младен Маринов уточни, че конвоираните лица са заведени в Правителствена болница за преглед. Зам.министърът на правосъдието Николай Проданов пък обяви, че Маринела Арабаджиева е оставена за преглед в правителствена болница, а Ветко Арабаджиев – в болницата на затвора.

Кола, която превозваше арестантите Ветко и Маринела Арабаджиева катастрофира във вторник вечерта в центъра на София –  на кръстовището на булевардите „Дондуков“ и „Раковски“. Според БГНЕС двамата са се возили в линейка на Централния софийски затвор, с която са прибирани след делото в спецсъда. По първоначална информация, се наложило двамата да бъдат конвоирани с кола към болницата на Централния софийски затвор, тъй като „Съдебна охрана” не разполагала със специализиран транспорт.

Междувременно на първото заседание от процеса срещу Ветко и Маринела Арабаджиева съдът отказа да присъедини иск за 10 милиона от министерството на финансите, защото ще затрудни наказателния процес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране