14.01.2013 | 16:48
Колите на властта се блъскат по 2 пъти на месец
В 26 катастрофи са участвали колите на властта през изминалата година

В 26 катастрофи са участвали колите на властта през изминалата година. Това прави средно по два инцидента на месец. От НСО, обаче, признават вина само в осем от случаите.Шефът на службата Тодор Коджейков отчете, че катастрофите с участието на коли на държавната охрана намаляват.

„Най-често срещано нарушение при пътните инциденти, причинени от наши водачи, е неспазването на дистанция”, обясни той. Службата наказвала виновните според закона за отбраната и въоръжените сили, а иначе шофьорите отнасяли и административни наказания според Закона за движение по пътищата.

Коджейков разкритикува практиката да се прехвърля вината за катастрофите винаги на НСО. Шефът на държавната охрана потвърди информацията, че службата ще купува нови автомобили – 20 нови луксозни коли и 3 пътнически микробуса за около 3.65 млн. лева.

„Голяма част от колите са с година на производство 1998–2000, с пробег между 250 000 и 400 000 км. Правим всичко възможно да ги поддържаме в добро техническо състояние, но съгласно критериите тези автомобили не са достатъчно надеждни”, обясни Коджейков.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране