09.12.2012 | 18:47
Бойко Борисов гневен: Не е ваша работа какво ще правя, ако не съм премиер!
Комунистите и Станишев са много страшни и знаят как се убиват хора, оплака се той

„Комунистите вече веднъж са убили дядо ми, така че аз ги взимам насериозно предупрежденията му, взимаме мерки да се охраняваме от тези бандити.  Станишев знае какво са правили в Белене, другият му начин е ясен, но няма да му се дадем. Те са много страшни“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на заплахата на БСП, че ГЕРБ може да си иде от властта по друг начин.

За пенсионерите

Борисов сложи точка на коментарите ще има ли няма да има коледни добавки към пенсиите.  „Няма да има коледни добавки към пенсиите, тъй като няма пари в бюджета“.  След което обясни: „Трябва да продължим със същата фискална политика. Кой политик не иска да даде”. Думите му идват след уклончивите отговори на финансовия министър Симеон Дянков, че трябвало да се изчакат да се видят резултатите от изпълнението на бюджета към края на ноември и ако имало излишък, можело да се помисли за раздаване на някакви пари за Коледа на пенсионерите.  Той обаче правеше уговорката, че към края на октомври бюджетът е на дефицит заради неплатените евросредства по вече изпълнени проекти, което давало този дефицит.

Срещата с Обама

Имаме активна външна политика и се срещаме с всякакви лидери на всички нива. Затова е нормално и с Барак Обама да се срещнем. Досега, когато български политици ги поканят в Америка или Брюксел, това беше голяма работа. Обикновените политици на Запад не се вживяват при работни посещения. Аз затова се присмивах на вестниците. Ние отиваме там при приятели, партньори.

За шистов газ въобще не е ставало дума, обяви Борисов. Те имат много по-евтин шистов газ и изобщо нямат интерес към други находища. Рано или късно и в България ще дойде технология, която ще го добива, но на този етап няма никакви намерения да вдигнем мораториума. В Козлодуй ще има 7-ми реактор и той ще е рециклирания от АЕЦ „Белене“, който сме предплатили. В САЩ въобще нямаше тема за нашите аецове.

Точно когато бяхме ние с президента Обама – изключително приятен човек, заедно с техните служби, НАТО и Турция решиха за ракетите срещу Сирия. А Путин и Ердоган се договориха да строят ядрена централа в Турция. Аз толкова много се радвам, че Путин и Ердоган се договориха.

За Русия

Аз не ходя на първи копки, аз ходя на откриване. Така обясни Борисов защо на първата копка на Южен поток е пратил Лиляна Павлова. В Русия мога да отида когато поискам. С президента Путин, ако поискам, той веднага ще ме приеме. И с Русия, и с Турция, и с ЕС имаме добри отношения, подчерта премиерът.

С цигари или без

Изненадващо премиерът смекчи изказванията си относно тоталната забрана за тютюнопушене на закрито. „В ресторантите не трябва да се пуши поне до 20 ч. След 22 ч всеки работещ или семеен човек се прибира”, смята Борисов. Той се изказа в полза на отмяна на забраната, но остави на депутатите да решат как да подходят.  Едно време се пушеше в самолетите, сега ако някой го направи, това е лошо възпитание.  Аз не съм мерило дали нещо е правилно. Аз пуша, но излизам на терасата.

Конституционен съдия

Утре в 17 часа парламентарната група на ГЕРБ има среща с Гугушева. Тя трябва да даде отговор на повдигнатите въпроси и да защити своята репутация.

Рейтингите не ме тревожат

Не ме притеснява това, че президентът е с най-висок рейтинг. Това е нормално. И моите министри ме изпреварват. Лили Павлова, Цветан Цветанов – това също е нормално. В София Йорданка Фандъкова – страхотен кмет, защо да няма голяма подкрепа. Личният рейтинг на премиера да спада също е нормално, обяви Борисов. Аз правя всичко, което е правилно за държавата. Убеден съм, че сега ако вдигна пенсиите или дам коледни надбавки, ще си вдигна рейтинга. Но това ще е за сметка на държавата. Виждаме обаче какво става в други европейски държави – те са на ръба на фалита.

За опозицията

Ако има убиец на СДС, това е Иван Костов. Той е идвал толкова пъти в моя кабинет. Но най голямо учудване беше, че той беше първият след като влязох в Министерския съвет. А Цецо Цветанов чакаше отвън.

В края на предаването „Опасно близо“ Бойко Борисов продължи задочния си спор със Сергей Станишев за наследството на Тройната коалиция, спрените еврофондове и др. Той извади документи и ги връчи на водещата Диана Найденова със заръката, като „дойде Станишев пак при вас, да му ги покажете. Хората да чуят как лъже. Оставихте го половин час да лъже!“, каза Борисов.  „Ако не сте премиер, какво ще правите?“, попита Найденова. „Това не е ваша работа! Аз не ви питам какво ще правите след предаването“, гневно приключи интервюто Борисов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране