09.01.2013 | 11:11
Корупцията в България мирише на гербери
Според ДПС провалът на ГЕРБ в управлението на страната е пълен

“Корупцията в България мирише на гербери”. Това каза депутатът от ДПС Лютви Местан в парламента от името на парламентарната група на движението. Местан се обърна към мнозинството от ГЕРБ с думите: „Най-драматичен е един ваш пропуск – точно в обещанията за справедливо управление се провалихте най-жестоко. Дойдохте с обещание, че ще се справите с корупцията и организираната престъпност, които са основна пречка за развитието на България. Не решихте проблема с престъпността и корупцията.“

„Отправям политическо пожелание – 2013 година да отбележи края на месианството в българската политика и да тръгнем към нормален европейски път на развитеи. През 2013 година българската демокрация има да решава фундаментален въпрос. След три години и половина управление на ГЕРБ все повече граждани губят работата си, защото продължават фалитите на малкия и средния бизнес. Колко малки и средни предприятия фалираха за 3 години и половина управление на ГЕРБ? 30 000 на година. 49% от фирмите осигуряват едно единствено лице, т.е. собственикът осигурява себе си. Затова е високата безработица и обедняването”, заяви зам.-председателят на парламентарната група на ДПС.

По неговите думи, комисарят по заетостта и социалната политика Ласло Андор вчера е определил България като страна с най-висок риск от социално изключване. „Страдат всички социални системи, не само пенсионерите, а и учените. Няма приоритети, къде са, кои са? Ако искате съгласие за такава политика, искате опозицията да извърши престъпление. Ние сме длъжни да ви посочим грешките”, добави Местан и заяви, че ДПС има категорична позиция, че трябва да се възстанови демократичното устройство на страната.

„При управлението на ГЕРБ демократичната система дефектира. Това не е абстрактна теза. Дефектиралата демокрация има за ефект дефекти на икономиката. Според изследвания сивият сектор е една трета от бизнеса”, каза още Местан. „При управлението на Бойко Борисов, България е шампион по сенчест бизнес. Страната се нуждае от алтернативно управление, което да възстанови реалната демокрация. ПГ на ДПС подновява предложението си за консултации на високо ниво за мерки, които да гарантират честността на вота на предстоящите избори. Ще поискаме ОССЕ този път да има не ограничена мисия от наблюдатели, а масирано наблюдение на изборния процес. 2013 година ще даде категоричен отговор и правителство на ясните национални приоритети”, каза в заключение Лютви Местан.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране