18.02.2020 | 1:31
Костов отговори на Ханке: Обвинява ме, защото казах, че не е баща на валутния борд
Където имаше съмнение, няколко министри си отидоха, допълни експремиерът
Професор Стив Ханке от университета „Джон Хопкинс“ в САЩ заяви, че в качеството си на съветник на президента Петър Стоянов му дал документи за корупция. Станал свидетел как се скарал той с премиера Иван Костов.

„Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“, разказа американският професор.

„Защото аз казах, че не той е бащата на валутния борд, както се представя пред българските медии, което той много добре знае, че не е. Но очевидно се е нервирал. Това мога да ви кажа“, отговори днес бившият премиер Иван Костов пред clubz.bg.

„Сигнали имаше – разбира се, че е имало. Предполагам, че и Петър Стоянов това е направил, ако е получил някакви сигнали – дал ги е там, където трябва. Ние не сме крили нищо. И сме единствените, които провериха самите себе си за това дали няма корупция по върховете. Където имаше съмнение, няколко министри си отидоха“, допълва Костов.

„Имаше сигнали и преди и от медии, и откъде ли не. Тези сигнали са отивали към прокуратурата. Заради тези сигнали беше възложен и с външно участие доклад да се провери приватизацията, и на НСБОП се даде да провери вътре в страната. Този доклад е известен на обществото. След това имаше много следствия. Сега чувам, че казват 1300 – аз знам за 550 проверки на приватизационни сделки. Имаше дела. Това всичко свърши без никакви обвинения, защото това е един голям обществено-политически процес, който сменя системата в страната“, посочва още той.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Костов лъже и изменя смисъла и реда на фактите. Да обвинения не е имало защото е имало и дебели подкупи за прокурорите и съдиите за да няма такива обвинения. Същите такива големи подкупи които хора като Костов в правителството са вземали за да продадът на безценица държавните активи. Защо не обясни как някой му е дал пари на заем на Костов, и не му е поискал лиха нито му е посикал да си върне заетата сума от 500 000 лв? И Костов не може да назове кой е заемодателя, нито може да предстрави договора за заем. Седем Милона Българи няма да откажат такъв безвъзмезден заем, как само на него са го предложили?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране