25.03.2020 | 18:15
Красимир Каракачанов изплаши коронавируса
Войводата се е тествал за COVID-19 преди 5 дни, резултатът е отрицателен

Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов изплаши коронавируса – войводата се е тествал за COVID-19 преди 5 дни, резултатът е отрицателен. Това съобщи самият Каракачанов, предаде Нова телевизия.

Като свърши извънредното положение, поне месец ще бъде необходимо на фирмите, за да възстановят дейността си. „Ако бъдат притиснати от банките – ще фалират“, каза още той.

Основният ресурс на България е земята, а тя се използва на примитивно ниво, обясни Каракачанов и допълни, че липсва овощарството, животновъдството, зеленчукопроизводството и от там – преработвателната дейност.

Преди години е имало проучвания, че българската земя може да изхранва население от 32 милиона души. Сега може да ни липсват основни варива като боб и леща. По думите му благодарение на мерките, които взе правителството, разпространението на коронавируса е по-ограничено, отколкото в други държави в Европа.

При най-малкото сътресение нещата се разклащат. Българското земеделие беше оставено на принципа, че „пазарът определя“, добави още той. Когато падне извънредното положение, вместо да тръгнат по чуждите брегове на други държави, чрез ваучери българите да посетят родните курорти, добави Каракачанов, като апелира да се помогне на българския туризъм.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Основният ресурс на България е земята, а тя се използва на примитивно ниво, обясни Каракачанов и допълни, че липсва овощарството, животновъдството, зеленчукопроизводството и от там – преработвателната дейност.
    Тези фермерски дейности не се развиват, има твърде много мързеливи и крадливи хора които след като някой е посадил нещо в полето го сматат за свое собствено и преди собственика да започне да прибира реколта му я окраждат или унищожават.
    А на животновъдите дои и не чакат, тези който имат крави или овце за мляко постоянно са цели на кражби на по няколко животни по няколко пъти в годината. След кеото намират остатъци от закланите животни някъде наблизо. А Какракачанов е началника на МВР което се прави че нищо не знае и не прави по този въпрос.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране