03.06.2020 | 13:11
Кризисен пиар на ГЕРБ: Милионите на Божков били за…предизборната кампания на Мая Манолова
Таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите, твърдят Валери Симеонов и Цветомир Найденов

Милионите, които Васил Божков е изтеглил от банковите си сметки, не са били за Бойко Борисов и Владислав Горанов, а за предизборната кампания на Мая Манолова. Тази абсурдна теза лансират днес глашатаите на ГЕРБ, след като вчера избягалият в Дубай бизнесмен публикува извлечения от банковите си сметки за теглене в брой. Божков открито намеква, че тези почти 12 млн. лв. са били дадени на Борисов и Горанов като част от поискания от тях рушвет в размер на 20% от печалбата на „Национална лотария“.

След ден мълчание, безмозъчният център на ГЕРБ пусна в оборот тезата, че всъщност бизнесменът теглил парите за кампанията на Мая Манолова, която за малко да стане кмет на София.

Пред сайт, изключително близък до ГЕРБ, днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви: „Тези пари са теглени в началото на октомври и на 23-и и на 29-и октомври с най-големите суми. Затова сега ще припомня. В началото на октомври Божков ТВ – Би Ти Ви, вършеше безценна работа за реклама на Мая Манолова, даваха прогнози от социологически агенции, че на първи тур ще бие с над 8%. Но тези агенции правят изследвания срещу пари. Така работи и Би Ти Ви, за която вече има достатъчно факти и свидетели за това, че там се извършват услуги, включително от репортери, срещу заплащане. Но най-голямото плащане, както се вижда, е в края на октомври – на 29-и, след първи тур и преди балотажа на 3-и ноември. За мен това са пари, теглени и раздадени за купуване на избори“.

Тезата на кризисния пиар на ГЕРБ бе пусната и по Нова Домусчиева телевизия от Цветомир Найденов, който е основният свидетел на прокуратурата срещу Васил Божков. „Човек с 18 обвинения, всяко от което изисква пари кеш – мокри поръчки, купуване на културни ценности, поддържане на „армия от плеймейтки, търговията с влияние. В никое от тях няма даване на пари по банков път. Гледайки датите, за 2019 година, таймингът на теглене през октомври съвпада с изборите”, заяви бившият съдружник на Черепа.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране