06.03.2013 | 7:15
Лара Банева отвлечена за 2 минути
Вес още няма информация дали похитителите са поискали откуп от Моника Добринова

Отвличането на 10-годишната дъщеря на Евелин Банев – Лара е извършено за по-малко от 2 минути. Това е станало ясно от записите на охранителните камери, заснели похищението пред къщата на Брендо в столичния квартал „Бояна”, предаде БНТ.

Сигналът за отвлеченото момиче на улица „Пушкин” бе подаден на тел. 112 около 7, 33 часа вчера. Тогава Лара Банева тръгвала за училище, придружена от единия охранител на къщата. Той предава детето на 36-годишния си колега Борислав Цeнов, който е и шофьор.  Лара и Борислав направили няколко крачки към лекия автомобил „Шкода“, когато пред него рязко спира черен джип „BMW X5“, от който изскачат двама маскирани мъже с автомати и им нареждат да легнат на тротоара. От записите на охранителните камери се вижда, че охранителят на къщата, който е зад Лара Банева се подчинява и дори се опитва с тялото да скрие детето. Борислав Ценов пък прави опит да хване момиченцето и да избягат. В този момент третият похитител стреля срещу него с пистолет „Макаров“.

Тримата нападатели са високи, едри, добре сложени мъже с черни маски и не могат да бъдат разпознати. Номерата, монтирани на черния им джип „БМВ X5, са били откраднати от стар автомобил „Мазда“, регистриран на името на възрастен човек. Изстрелите и писъците на 10-годишната Лара са чути от продавачката в магазин, залепен за къщата на Баневи. Тя излиза на улицата, вижда маскираните и въоръжени мъже и веднага ляга на тротоара, ставайки свидетел как двамата похитители натоварват момичето в черния джип и потеглят към Околовръстното шосе с много висока скорост.  Раненият охранител е настанен във ВМА с две огнестрелни рани в гърба.

Все още няма информация дали майката на Лара – бившата съпруга на Евелин Банев – Моника Добринова е получила обаждане с исканията на похитителите. Самият Брендо в момента е в италиански арест, но е бил информиран за отвличането на дъщеря му.  Пред bTV психологът от Института по психология на МВР Тодор Тодоров заяви:  „Като се има предвид кой е единият родител, смятам, че той може да знае нещо повече“.

От МВР запазват пълно мълчание по случая.  „ГДБОП няма да коментира по какви версии работи за отвличането на дъщерята на Евелин Банев-Брендо в интерес на разследването“, заяви директорът на службата Станимир Флоров. Той обаче призова по БНТ жителите на малки населени места, ако забележат непознати хора с лъскави автомобили или нещо необичайно, да сигнализират. „Ние ще проверяваме абсолютно всеки един сигнал. Анонимността на подалите сигнал ще бъде гарантирана“, допълни Флоров.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране