10.08.2019 | 0:46
Лили Маринкова: Гешев се върти като дервиш в спирала от гафове
Свободата не е дар, журналистиката би трябвало да лекува живота
Сложно е да се проникне в чувствата на прокурорската квота. Тези персони са в сандвич от ненавист и презрение. Отгоре ги мачкат, отдолу бликат гейзери от неприязън… Момчето от крайните квартали, въздаващият справедливост, българският Давид, който се кълне, че ще победи корупцията?, – отговаря на въпрос за Иван Гешев журналистката Лили Маринкова.

Тя коментира в интервю за Liberta.bg  и състоянието на Българската журналистика: А жива ли е журналистиката? Не ми се налага всеки ден да чета, да гледам и да слушам с часове, за да се надишам с миязмата на живота. Като героя на Емилиян Станев си запушвам ушите, заради свинския вой, като героя на Павел Матев се питам: „Защо не можем като птиците да сме безгрижни цяло лято?“ и не споделям манифеста на Слави Трифонов, че България е свободна страна, но хората не са свободни. Свободата не е дар, журналистиката би трябвало да лекува живота, но нашата е на нивото на телевизионните контактьори – злоупотреба с бедата, смята тя.

Лили Малинкова има своя позиция и за политическия проект „Няма такава държава“: Трифонов обещава. Смело, но дали не е безразсъдно? Ще бъде ли достатъчно само да трансформира магията на шоуто в политиката? Неовладяната неприязън на системните играчи говори много. Реакцията им е феодална. В пълните с публика стадиони най-после видяха ония, които могат да ги маргинализират, а те ги подценяваха. Въпросът е, дали тази фанатизирана публика би успяла да държи сметка на когото и да е, в това число и на фаворита. Защото примерът с обкръжението на Борисов е заразителен. Колко от нас могат да устоят на ласкателства и облаги?!, – допълва журналистката.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране