16.01.2015 | 23:59
„Локо“ (Пд) прехвърли нов дълг на ЦСКА
"Червените" ще трябва да погасяват задължение на "черно-белите" към НАП

С поредното задължение ще трябва да се справя ръководството на ЦСКА, като този път то им бе натресено от „Локомотив“ (Пд). Причината е, че „червените“ все още имат да дават пари на пловдивчани по трансфера на Пламен Крачунов, но не го правят. От своя страна „черно-белите“ дължат сериозна сума на НАП, която няма как да намерят в момента.

В крайна сметка ръководството на „Локо“ е взело решение да впише договора с ЦСКА за продажба на защитника като гаранция пред НАП. Според пловдивчани сумата, която столичани им дължат с лихвите, е надхвърлила 100 000 лв. Точно толкова клубът трябва да внесе в агенцията по приходите. Така НАП ще трябва да си вземе парите от ЦСКА. По същия начин в „Локомотив“ са процедирали и с „Левски“, откъдето все още не са погасили задълженията си по привличането на друг защитник – Аймен Белаид.

И в ЦСКА обаче пари явно няма, тъй като се оказа, че вратарят Якуб Дивиш няма да остане в тима след края на сезон въпреки доброто си представяне. Чехът е преотстъпен на „армейците“ до лятото от „Млада Болеслав“, а единственият начин да бъде задържан е да се платят 200 000 евро. Тази сума е фиксирана в договора на играча, но засега изглежда непосилна за „червените“.

Това е и основната причина ЦСКА да привлече по време на зимната пауза латвиеца Максимс Уваренко, който се очаква да бъде налаган като титуляр през пролетния полусезон. В същото време Дивиш ще се превърне във втори избор на треньорския щаб. Друг вратар, дошъл тази зима на „Българска армия“, е мароканецът Ясин ел Харуби, който обаче ще бъде върнат на втородивизионния „Верея“. Ако африканецът продължи с добрите си изяви и през пролетния полусезон, той навярно все пак ще бъде взет от ЦСКА след края на първенството.

Тимът на „червените“ продължава своята подготовка в Турция, като към тренировките се присъедини и капитанът на тима Валентин Илиев, който се възстановяваше от операция на глезена. Ветеранът вече тренира наравно със съотборниците си и ще бъде на линия за пролетния дял на шампионата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране