01.09.2019 | 18:36
Ма засрамете се, бе!
Камен Алипиев е един от най-грамотните, речовити и интелигентни спортни журналисти

Коментар на Мария Касимова-Моасе по повод появилата се информация в медийното пространство, че директорът на БНТ Емил Кошлуков иска да уволни спортния журналист Камен Алипиев поради липса на диплома за висше образование.

Я да обобщим нещо!

Значи известният терасист и бивш антикорумпист Пламен Георгиев, който беше награден за послушанието си с консулски пост в Испания, има диплома за владеене на испански. Тя, оказва се, е пълна с грешки. Издадена е от фирма за обучения „Никанор“, която била спечелила поръчка за едни немалко пари и благодарение на нея един вид обучила (дистанционно) лицето Георгиев на испански. Той не се бил явил на изпит, а и сертификатът, дето е пълен с грешки, не бил никакъв документ за владеене на въпросния език, а бил само удостоверение, че бил слушал часовете. Терасистът също така няма никакъв дипломатически опит. Въпреки това обаче Пламен Георгиев ще отиде във Валенсия, където ще е новото му работно място, защото началникът на държавата каза, че можело. И че трябвало. Ма няма испански-миспански, няма диплома-миплома, няма дипломация-мипломация и тераса-мераса няма! Отива на друга тераса – държавна. Защото няма по-добър от него, нали разбрахте? Ако не сте – ей на, казвам ви. Само Пламен Георгиев може да е консул във Валенсия, никой друг!

Такааа…

Камен Алипиев е спортен журналист от много години. И коментирането на спортни събития е най-малкото, което е правил професионално. Той е от журналистите в спорта, които доказват, че за тази работа се иска ум и култура. И че не е достатъчно само за се научиш да заменяш „футболна топка“ с „кожено кълбо“, за да си мислиш, че си топ коментатор. Освен това Камен е един от най-грамотните, речовити и интелигентни хора в тази професия. Та Камен Алипиев нямал диплома за завършено висше образование и затова принципният в ето само такива случаи Емил Кошлуков (понастоящем шеф на националния телевизор) го освобождава. Ти да видиш правила! Значи Камен Е създал визията на спорта в журналистиката, ама не може да продължи да го прави, защото няма буквата от правилника. Пък Пламен Георгиев, дето нищо не е създал, ще продължава нищо да не създава на поредна държавна, ама тихичка службица, защото си има жалък, изфабрикуван и сгрешен сертификат. Професионалистът вън, аматьорът – вътре!

Само да припомня малко неща:
Невена Коканова не е завършила актьорско образование – тя е актрисище.
Никола Гюзелев не е дипломиран оперен певец – той е световен.
Наум Шопов няма висше образование – той е неповторим. Йордан Радичков е завършил гимназията в Берковица, ама е РАДИЧКОВ!
Валери Петров по образование е лекар.
И малко чужд пример – Джей Лено е логопед , Натали Портман е психолог, Майкъл Джордан е учил културна география…
Ма засрамете се, бе!

1 коментар

  1. кендуал каза:

    И моя внук кара отлично мотор и кола, ама няма книжка…Е и Кедъра най-най най, много умен пък що не е завършил нещо? Катето Евро и тя велика готвачка без тапия с 5 000лв. заплата…Че ЗАЩО ДА УЧАТ МЛАДИТЕ,ЩОМ МОЖЕ И ТАКА?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране