06.02.2020 | 12:56
Малинов за САЩ: Сбъркан им е светът
Ако имат доказателства, че съдия Миталов е корумпиран, да ги покажат, призова разследваният за шпионаж лидер на "Русофили"

Разследваният за шпионаж бизнесмен и председател на национално движение „Русофили“ Николай Малинов обясни, че не познава съдията Андон Миталов, който му разреши да пътува до Москва, за да получи орден от президента Владимир Путин. В сряда държавният секретар на САЩ Майк Помпео обяви, че Миталов е замесен в сериозна корупция и той и семейството му не могат да пътуват до Америка.

Пред bTV Малинов разказа, че миналата седмица друг съдия от спецсъда му е отказал да пътува извън страната, “въпреки че показах покана от руския патриарх, индийски милиардер мой партньор, покана от председателя на славянското дружество на Сърбия и от главния редактор на „Монд Дипломатик“, който излиза в 54 млн. тираж” (бел. ред. – общият тираж на 26 езика е 2.2 млн.).

„Означава ли това, че Франция, Индия, Сърбия или Русия трябва да съдят България? Защото какво означава Америка раздава правосъдие? От каква позиция Америка раздава правосъдие? Защо за другите наказани се изчаква първо решение на местния съд и след това се изказва Държавният департамент?“, попита Малинов, може би без да знае, че не се изчаква решение на местния съд, и помоли, който има доказателства за корумпираността на Миталов да покаже документите, „за да не като получи като с епруветката за химическото оръжие в Ирак, с малайзийския самолет (бел. ред. – процесът за свалянето на пътническия самолет в Източна Украйна започва тази седмица), или „възкръсналия Скрипал“.

Ето и още няколко цитата от интервюто с Николай Малинов:

За реакците на Вашингтон и Москва

„След като нашият случай е стигнал и до Белия дом, и до Кремъл, мога да благодаря за оценката. При условие, че Помпео, Лавров, Песков, Путин се занимават с тия въпроси, явно това, което правим, се забелязва и това искрено ме радва.“

За обвинението в шпионаж срещу него

„Това, че на мен ми е наложена санкция 50 хил. лева, мисля, че е достатъчно тежко наказание, за да ми бъде наложено и друго наказание да не пътувам.“ „Моето връщане от Русия опровергава всички твърдения, че обвиненият в шпионаж Малинов не бива да пътува, защото ще се укрие. Ако исках, щях да се укрия, но аз съм български патриот.“

За русофилите в България

„В България има милиони русофили. Ние какво ги правим тях? Всичките ги обявяваме за шпиони и ги вкарваме в затвора? Защото имало такъв пункт в закона в Америка? Така както Америка ни праща консултанти, добре е и ние да им пратим консултанти.“

За приноса на България

„България е държава на духа. Българските богомили за пръв път в Европа са казали за равенството между мъжете и жените. В България се ражда теорията на Евразия и кирилицата. Благодарение на България християнството стига до Тихия океан. Ако щете, международното русофилство, и всички идеи, които се раждат и идват от България. Не може без духовното, само да ми говориш за прагматичното – сбъркан им е светът. Трябва да чуят нас, древните народи, които го разбират това.“

За САЩ

„Много внимателно слушайте какво казва българския народ – и с излизането си на улицата. … На американците, ние русофилите и патриотичните организации в България им казваме: Ей, не така с нашия древен народ и с нашата древна цивилизация“.

„Бих пътувал до Съединените щати… Ако преценят българските власти да ме пратят да им давам съвети да конституцията, за това как да се отнасят към коренното си население и за тола как да променят законите си така, да живеят в един по-хармонимен свят, от този, който имат – бих сериозно обмислил това предложение”.

За Решетников, руския посланик, Малофеев и Цветан Василев

Малофеев и Решетников, с когото се чухме вчера, са мои приятели, които дълбоко уважавам. Поддържам постоянна връзка и с Малофеев. Но контактите ми далеч не се ограничават само с тях. ви А с руския посрещна поддържа и редовна връзка с Малофеев.

Цветан Василев много отдавна съм го задраскал от живота си. Навремето аз го свързах с Малофеев по повод ТВ7, а той не ми позволи една чистачка да назнача в ТВ7. След този случай с него нямам какво да си кажа”.

С руския посланик се виждаме веднъж годишно. Иначе, ако отида на някой от приемите. Сега съм поканен на приема на 20 февруари, ще отида, разбира се.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    Има неща които посолството няма да обяви, достатъчно е че публично казва на кой забранява да пътува в САЩ поради не етичност и корупция.Обиконовено те не обавяват публично това, но България е страна в която обшественоста знае кражбите и крадците или корумпираните. Но държавното управление смята че те не са нито корумпирани нито крадци понеже това става със тяхно знание и одоребрение, а законоприложните и законадателните органи не правят нищо защото не им се работи( може да си имат неприятности със някои от депутатите в НС) или им е наредено отгоре да не правят нищо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране