13.01.2013 | 19:44
Медиите атакували Найденов, а им подарил 25 млн. лв.
Земеделският министър отрича да плаща на социологическите агенции за високия си рейтинг

25 милиона лева е раздало Министерство на земеделието и храните на определени медии от 2009 г. до края на 2012 г. Това признание направи в ефира на Нова тв министър Мирослав Найденов. Той се оплака, че въпреки раздадената огромна сума за информационно обслужване и PR услуги, той и ведомството му били непрекъснато атакувани от средствата за масова информация. Последния случай била аферата „Дюнейт“, в която „несправедливо“ бил замесен и вътрешният министър Цветан Цветанов, чийто кумец Тодор Бояджиев се оказа съдружник със собствениците на 29-те дка дюни в Несебър.

Подарените пари на собствениците на медиите са по „Техническата помощ“ на Програмите за развитие нна селските райони. „Тези средства за давани и преди аз да стана министър, те се дават и в момента и са насочени за популяризиране на програмата“, каза още Мирослав Найденов. Той подчерта, че част от милионите са използвани и за обучение на бъдещите бенефициенти. „Средствата са разпределени по години. Цялата сума е почти 80 млн. лв., което е малко над 10 млн. лв. за 7 – годишния период. Дали те са похарчени всичките, не мога да ви отговаря. Ако наистина тези пари служеха за PR, както някои се мъчат да ги определят е ясно, че нямаше да има толкова тежки атаки срещу мен и щях да имам възможост да влияя върху медиите“, обясни земеделският министър.

Той продължи да се оплаква от медийните атаки пред водещия Кеворк Кевяркян, който пък се правеше че му съчувства. „Ако имаше връзка щях да бъда щаден от подобни скандали.Аз няма как да платя за рейтинг, понеже парите отиват за популяризиране на програмата. Аз бивам въвличан в скандали, където даже не ми е мястото“, каза Найденов и даде пример с протеста на еколози за ски пистите на Витоша.

Уволненият шеф на Агенцията по горите Бисер Данчев не е бушон, гръмнал заради „Дюнигейт“ в Несебър, каза още земеделският министър. Според него, че проверката по случая със строежа върху дюните между Несебър и Равда вече е приключила и в понеделник ще докладва на премиера Бойко Борисов резултатите от нея. „Реагирахме веднага след получаването на сигнала, а проверката приключи в петък. Много неща се случват там, които не стигат до нас. Казал съм на целия екип да бъдат много внимателни, ако има съмнение за нещо от миналото и да докладват ”, заяви Мирослав Найденов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране