05.11.2018 | 9:56
Ментата се размечта за предсрочни избори
Отрича ДПС да правят "игри с кворума" в парламента

Йордан Дончев – Данчо Ментата се размечта за предсрочни парламентарни избори.

ДПС има решение на най-върховния си орган – Националния съвет, в което се казва да се ускори демонтажа на този управленски формат. Този парламент според нас е с изчерпан ресурс и в рамките на този парламент едва ли може да се създаде друг тип мнозинство, заяви Цонев пред Нова тв.

Предупреждавахме, че този тип управление ще доведе до това. Когато няколко пъти правиш едно и също, получаваш един и същ резултат, добави той.

Игри с кворума няма, това е парламентарен инструмент да постигнеш политическите си цели. ГЕРБ искаха сваляне на Орешарски и го правеха, ние сега също го правим. Искаме отстраняването на един арогантен и циничен вицепремиер, който е срам за България. Подкрепихме протеста на майките, които бяха наречени „кресливи жени с уж болни деца“. ДПС първо видя, че този вицепремиер не става и поиска оставаката му още преди година и половина. Искаме отстраняването му по точка 8 от собственото им коалиционно споразумение, подчерта Йордан Цонев.

Искаме оставката на този вицепремиер по морални съображения, а на останалите министри – по политически причини. Ако управленската конструкция се крепи на личности като Валери Симеонов, мнението на ДПС е, че по-добре тази управленска конструкция да я няма, посочи Цонев.

Предсрочни избори ще има без никакво съмнение. Те ще бъдат предизвикани от ГЕРБ и управляващото мнозинство. Преди тези избори трябва да се уточни кои са приоритетите на страната, накъде да върви страната в следващите 10 години. Който спечели изборите трябва да управлява страната, а в какъв управленски формат – ще се уточни след това. На страната са нужни много дълбоки икономически реформи и фокус върху национални приоритети, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС.

Този бюджет е предизборен, не е съобразен с икономическите реалности. Той е ориентиран към това с парите на данъкоплатците да спечелят следващите два избора – европейските и местните. Само че за съжаление на управляващите този бюджет ще доведат до трети избори догодина, които те най-вероятно няма да спечелят, заяви още Йордан Цонев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране