16.04.2019 | 0:01
Местан от ареста: Покрусен съм, искрени съболезнования на близките
Даваш ли си сметка какъв ще е животът оттук нататък за това семейство? Убиец!, пише гневна жена

„Покрусен съм! Изразявам най-дълбоките си съболезнования на близките“, написа във Фейсбук лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан, който е в ареста в Кърджали заради убитото във вчерашната катастрофа 6-месечно бебе.

За около 4 часа съобщението му събра над 100 коментара на турски и на български, в по-голямата си част съчувствени към арестанта със смартфона в килията. „Молим се всичко да отмине, мъката ни е голяма“, „Аллах е велик, всичко за вас ще се оправи и името ви ще бъде далеч от такива злощастия“, „На всеки може да се случи, никой не е застрахован“, в този дух негови последователи изразяват подкрепата си.

Има и догадки за това дали Местан ще се кандидатира за евроизборите, за да получи имунитет, както и каква ще бъде присъдата му. „Това, което се случи на г-н Местан, може да се случи на всеки водач. Но той трябва да понесе възмездието за смъртта на детенцето, ако иска да запази уважението на своите избиратели“, гласи един от коментарите. „Даваш ли си сметка какъв ще е животът оттук нататък за това семейство? Убиец!“, пише гневна жена. Друга задава основателния въпрос как, докато е в ареста, той публикува в мрежата: „Е, нали сте под стража, господин Местан! Как е възможно да изразявате съболезнования чрез социални мрежи??? Нима имате достъп до интернет??? Нима имате достъп до интернет???“.

Режисьорът Евгени Михайлов, който беше водач на листата на партия ДОСТ в 24-и МИР в София на вота през 2017 г., разсъждава върху инцидента. „Гледаме снимките и видеата и сме убедени, че нямаш вина, Лютви. Онзи явно се е движил с над 140 км/ч и е влязyл в твоето платно, защото се вижда, че удaрът не е страничен отляво, а почти челен и отдясно. Изглежда, че ти вече си взел завоя и си с предницата към Момчилград, а от удaра колата ти е застанала на пряко с разбита предница. Това, че е отнесъл знаците и новата мантинела, и е приземен на толкова голямо разстояние, явно показва огромната му скорост! Ужасна е ситуацията и трагедията с бебето. Бог да го прости. Знам, че ти тежи и ще ти тежи винаги, но се дръж! Да знаеш, че сме с теб! Истината трябва да излезе! Дръж се!!! Поздрави от мен и Жоро“, пише някогашният емблематичен седесар.

Вчера вечерта след преглед и изследвания в Бърза помощ политикът бе отведен в ареста. Днес от прокуратурата все още няма никакви данни за хода на разследването, говорителката Димитрина Делчева увери, че до края на деня „ще има отговори на всички въпроси“. Семейството, пострадало от удара при катастрофата и изгубило 6-месечното си бебе, е в стабилно състояние, майката и 10-годишното дете са в хирургията, а бащата е в травматологията, заяви изпълнителният директор на болницата в Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране