09.02.2013 | 0:24
Милото отказал да даде пари за погребението на Калоянчев
Сърменов сложил свой портрет в Сатирата, а бюрото му било пълно със снимки на Борисов
Снимка: скрийншот

Сатиричният театър е отказал да даде пари за погребението на великия български актьор Георги Калоянчев. Оправданието на ръководството било, че „…пред смъртта всички сме равни“. „Тогава не издържах и казах, че без Калоянчев и още няколко като него този театър нямаше да съществува“. Това разказа артистът Павел Попандов, който тази седмица си напусна заради конфликт с новия директор Калин Сърменов, повече известен с ролята си на Милото в популярен тв сериал.

Попандов описа странния му стил на управление и унизителното отношение към актьорите в „Шоуто на Слави“. „Влизаш в канцеларията на секретарката на новия директор на Сатиричния театър, виждаш портрета му и отдолу пише “Началник на смеха”, каза актьорът. Той е убеден, че по-нормално би било там да пише “Слуга на смеха”. На бюрото в кабинета си пък Сърменов сложил в рамки цели три негови снимки с премиера Бойко Борисов.

„С едно представление, в което играех, носех приход от 10 000 лева на театъра. А от ръководството ми казват – трябва да работиш повече. Тогава разбрах, че трябва да си тръгна колкото може по-бързо, просто обичам чистия въздух”, каза Павел Попандов. От думите му стана ясно, че обстановката в театъра е повече от тягостна, а качествените артисти напускали един по един. “В Сатиричния театър се намаляват заплати на млади актьори, за да има повече пари за директора и неговият пенсионер-заместник”, каза Попандов. Според него, никой не е разбрал, че актьори като Филип Трифонов и Мария Статулова вече са напуснали Сатирата.

Актьорът съобщи, че е решил да стана рекламно лице на автомобилна фирма и да върти търговия с коли. Подобна врътка направил Калин Сърменов, който като рекламно лице на фирма получил подарък автомобил. След като станал шеф, го продал на театъра, тоест на себе си, а с парите си купил мощен джип. Павел Попандов не скри голямата си мъка, че не знае дали ще може да играе отново на сцена.

Loading...
  • Olderon каза:

    Милото май му се иска Тиквата да ко милва….

  • оставете коментар

    МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
    Коментарите подлежат на модериране.
    Правилата за коментиране