30.12.2012 | 20:01
Младежи пребиха до смърт възрастна жена за 240 лв.
Счупили и два от пръстите й, за да свалят пръстените

Двама криминално проявени младежи пребиха до смърт и ограбиха възрастна жена в дома й в центъра на София. По случая са задържани 20-годишният Марио, който излязъл от затвора преди месец, и 17-годишният Даниел.

Трагедията се е разиграла вечерта на 28 ноември в дома на 85-годишната жена, живееща на Петте кьошета в столицата. Предполага се, че старицата сама е отворила и пуснала вътре убийците си, защото входната врата на жилището й не е била разбита. 20-годишният Марио успял да спечели доверието на възрастната дама няколко дни по-рано, когато помагал на майка си в почистването на жилището.Според столичната полиция майката на момчето по никакъв начин не е замесена в престъплението.

След като влезли в жилището двамата младежи пребили стопанката до смърт. Те задигнали от жертвата два златни пръстена, мобилен телефон, часовник и верижка. За двата златни пръстена младежите получили 240 лв. от заложна къща. Останалото от обира било намерено в домовете им. Около 8 часа на следващата сутрин – 29 декември внучката на жертвата дошла да види баба си. Тя заварила вратата на жилището и отворена, а възрастната жена лежала мъртва в една от стаите. За престъплението внучката подала сигнал на телефон 112.

Аутопсията на жертвата показала, че тя е починала вследствие на множество нанесени й удари, които са довели до тежка черепно-мозъчна и гръдно-коремни травми. Счупени са и ребрата й. Счупили и два от пръстите й, за да свалят пръстените. Двамата задържани младежи са от средно статистически семейства. Те са криминално проявени – Марио за кражби и наркотици, а Даниел за хулиганство от 2009 г.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране