17.02.2013 | 16:59
МВР: Протестиращите бяха агресивни
Служителите на вътрешното министерство не са животни, обясни Флоров
Снимка: БНТ

Агресивните действия на част от протестиращите в София наложиха намесата на органите на реда, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. По време на днешния протест срещу монополите в София, група от около 4000 души се е отделила от останалите протестиращи и се е насочила към сграда на електроразпределително дружество на ул. „Раковски“.

На място част от присъстващите са започнали да чупят пътна настилка и да я хвърлят по полицейските служители, направили са опити да обърнат специализирани полицейски автомобили и са използвали сълзотворни спрейове срещу полицаите. Това е наложило служителите на реда да предприемат необходимите действия с цел предотвратяване на по-нататъшни вандалски прояви. При намесата не са използвани помощни средства.

 Подобно мнение изрази и директорът на ГДБОП Станимир Флоров, допълвайки, че освен агресивни, протестиращите българи били и нагли. „Служителите на МВР не са животни. Протестиращите се държаха агресивно. Мятаха бутилки, обиждаха и псуваха. Органите на реда са там, за да се грижат и за тяхната безопасност“, каза още Станимир Флоров.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране