30.01.2013 | 9:29
3 основни версии за стрелбата срещу Баретата
Продължава разследването на вчерашното показно нападение в центъра на София

Полицията работи по 3 основни версии за причините за стрелбата срещу Златомир Иванов-Баретата в центъра на София вчера. Едната е, че Иванов е трябвало да свидетелства по мегадело срещу организирана престъпна група за рекет. Втората е, че е подал информация за задържането на престъпен бос в Солун. Третата е свързана с информация, че е бил гарант по трасе за транзитна пратка дрога, с която е имало проблем.

Според разследващите целта на стрелеца не е била не да го убие, а да го предупреди. Събирането на доказателства е затруднено заради пожара в апартамента, от който е стреляно. Работата на следователите е затруднена, тъй като след нападението апартаментът, от който се предполага, че снайперистът е стрелял, беше запален, а покривът рухна.

Баретата беше прострелян на четири места при влизането си през централния вход на Съдебната палата вчера сутринта. Той има тежки увреждания на вътрешни органи и на крайниците. Направени са му няколко операции. Ранен беше и негов бодигард. „Състоянието на Златомир Иванов е тежко. Той е в реанимация и не е адекватен“, каза в ефира на „Нова телевизия“ адвокатката на Баретата Мариана Тодорова. Тя добави, че единствено лекарите биха могли да кажат дали има опасност за живота му и подчерта, че първите 24 часа след операциите са най-опасни. По думите на Тодорова на Златомир Иванов му предстоят още операции, които ще продължат месеци.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране