31.01.2013 | 10:30
МВР търси втора база на килърите на Баретата
Открити са съмнителни фасове в разбит таван на „Позитано“

Всички тавани и необитаеми жилища в сградите на централната софийска улица „Позитано“, които имат пряка видимост към страничния вход на Съдебната палата, са проверени от криминалисти, които разследват покушението срещу Златомир Иванов – Баретата. Засега не се изключва там да е дебнел втори екип стрелци, знаейки, че Златко Баретата винаги използва страничния вход за влизане в храма на Темида, когато има дело.

Версията за втория екип стрелци бе лансирана първо от съпроцесника на Баретата – Валентин Луков. Той разкри, че Иванов за първи път във вторник е използвал централния вход на Съдебната палата. Преди това винаги влизал от страничния. В една от сградите на ул. „Позитано“ криминалистите открили таван със строшен катинар. Той би могъл да се използва от стрелците. Поради съмненията оттам са иззети вещи, на които са назначени експертизи. Намерени са и фасове от цигари, които също са дадени за изследване. Таванът е частна собственост, не се използва от клошари.

В една от проверените от полицията сгради има денонощна охрана. Кооперацията е собственост на църквата „Света Неделя“, а помещенията са наети от адвокати и лекари. Последният етаж на сградата не се ползвал, но охранителите са категорични, че е невъзможно непознат човек да се промъкне в сградата.

В една от сградите полицаите са попаднали на необитаем апартамент, който е бил празен. В друга е открит таван, чиито капандури имат видимост към страничния вход на палатата. Засега няма данни там да са открити съмнителни вещи, нито да са го ползвали клошари. Все още МВР няма свидетели, които да са видели съмнителни хора в Търговския дом или в сградите на „Позитано“. Остава загадка и как се е оттеглил стрелецът от апартамента.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране