11.02.2013 | 16:46
Найденов дава още 50 000 за „Фейсбук“ и „Туитър“
Изпълнителят трябва да подобри и доразработи вече създадените страници
Мирослав Найденов с любимата си пиарка Кристина Спасова (вдясно)

Министерството на земеделието и храните обяви нова обществена поръчка за страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter. Тя е за 50 000 лв., показа проверка в сайта на Агенцията за обществени поръчки (АОП).

Изпълнителят трябва да подобри и доразработи вече създадената страница на ПРСР във Facebook и профил в Twitter. Той трябва да обезпечи поддържането на двете интернет страници на програмата в социалните мрежи. Освен това трябва да предложи и осъществи инициативи за двата профила, както и да популяризира събития по програмата. Победителят ще трябва и да увеличи потребителите в страницата до минимум 7500. В момента броят на „харесващите“ страницата на програмата във Facebook е 2 144.

Изискванията на земеделското министерство към кандидатите са те да имат поне един подобен договор за последните три години. Оборотът за последните три години (2009 – 2011 година) трябва да бъде не по-малко от 150 хил. лева и той трябва да може да бъде доказан към датата на подаване на оферта и документи за участие в процедурата. Крайният срок за внасяне на ценовите и технически предложения е 17 часа на 18 февруари.

Това е втората подобна процедура, обявена от земеделското министерство. В началото на август миналата година то обяви конкурс за 50 000 лв. за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter и други 50 000 лв. – за публикуване на информация в интернет форуми в продължение на година. Той бе спечелен от фирми на бивши земеделски пиарки – „Кей Ем Ком“ за договора за Facebook и Twitter и „Ем енд Марк“ – за публикуването на информация из форумите. И двете фирми не са случайни. „Кей Ем Ком“ е основана на 26 септември миналата година от 25-годишната Кристина Спасова, която е работила като старши експерт „Административно обслужване, връзки с обществеността и инвестиции“ в Агенцията по храните от 20.04.2011 до 26.09.2011 – деня на създаването на частната й фирма. През юни 2012 г. дяловете на фирмата, която е с капитал от 2 лева, са прехвърлени за кратко на 24-годишната Лора Димитрова, работила в същата дирекция като младши експерт до 27 декември 2012 г.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране