12.02.2013 | 10:01
Найденов твърди, че ОЛАФ не го разследва
Земеделският министър се видя жертва на "последната поръчка"

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов опроверга информацията, че ОЛАФ го разследва по сигнали за злоупотреба с пари от европейските фондове.

”Европейският съвет реши да отпусне на България допълнителни над 2 милиарда евро по земеделските фондове и смятам, че това няма как да се случи, ако земеделският министър на една държава, който отговаря за тези средства, е разследван”, коментира Найденов пред btv. Според публикация на в. ”Сега” проверката е заради предоставените през миналата година 50 000 лв. за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и Twitter и други 50 000 лв. за публикуване на информация в интернет форуми в продължение на година.

Найденов опроверга тази информация, която по думите му абсолютно не отговаря на истината. ”Аз мисля, че в статията, това се опровергава и от МВР и от ОЛАФ. Така че смятам, че това е последната поръчка. За съжаление, надявам се, че журналистите от в. ”Сега” разбират отговорността, която носят с подобни твърдения, а колко е всъщност абсурдна може да съдим по това, което се случи само преди няколко дена”, обясни още земеделският министър.

 Той обяви, че когато се правят такива разследвания, се правят от компетентните власти на съответната държава-членка, в случая в България това е АФКОС (бел. ред. дирекцията в МВР, която работи с ОЛАФ). ”Аз разговарях късно снощи с ръководителката на АФКОС комисар Соня Клисарска, която и пред мен категорично отрече подобно твърдение. Имало е разследване по отношение на служители на Министерството на земеделието в ОЛАФ в месеците назад и те са били по сигнал на бившата директорка на фонд ”Земеделие” Калина Илиева”, заяви Найденов.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране