24.01.2013 | 10:00
Напрежение в Кърджали заради митинг за Октай
Протестът е в събота пред сградата на Окръжния съд
Преса

“Фейсбук” може да взриви Кърджали, ако привържениците на идеята за наказание на побойниците над Октай Енимехмедов се съберат пред сградата на окръжния съд. Каквито и да са били мотивите му за нападението над Ахмед Доган, той е извършил престъпление. Реакцията на делегатите, които се нахвърлиха да го бият, след като той беше обезоръжен от охраната, е импулсивна реакция, момент, в който човек реагира, воден от афекта, коментират в ДПС.

На противно мнение обаче са над 40 души от Кърджали, подкрепили страницата във Фейсбук, където се настоява за наказание на побойниците. Почти всичките са младежи и сред тях преобладават симпатизанти на ГЕРБ и на Касим Дал. В групата „Кърджали“ се отправят призиви за протест пред съда в събота и много от участниците са заявили желания да се присъединят към него.

В ДПС обаче предупреждават, че това може да доведе до непредвидима ескалация на напрежението. „Когато в неделя се върнах в Кърджали след Националната конференция на ДПС, много мои приятели искаха да се съберем и още следващия ден да отидем в София, за да търсим справедливост и възмездие. Едва успях да ги разубедя“, разказа делегат на форума и общински съветник от ДПС в Кърджали. Негови колеги също са на мнение, че евентуален митинг, организиран от Фейсбук, може да доведе до контрамитинг на симпатизантите на Доган и да се стигне до сблъсък между двете групи.

В интернет пространството една от най-коментираните теми е участието на Кадир Мустафов и Исмаил Кьосеюмер в побоя над Енимехмедов. Кадир Мустафов е нанасял удари с чанта и ритници на поваления вече Октай, а Исмаил Кьосеюмер се е опитал да го удари при извеждането му от залата в НДК. Кадир Мустафов е известен със случая на полицейско насилие, при което преди три години полицаи нахлуха в дома на родителите му заради съмнение, че той се занимава със сутеньорство. Кьосеюмер е брат на бившия кмет на Момчилград, в момента е журналист на свободна практика и е бил на форума на ДПС като фотограф.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране