02.03.2014 | 0:58
Невролози: Шумахер никога няма да се възстанови!
Лекарите направиха операция, за да премахнат част от съсиреците от мозъка му

Невролози предупредиха, че Михаел Шумахер може да не се възстанови напълно, след като прекара близо два месеца в поддържана от лекарства кома, пише Daily Mail.

45-годишният Шумахер падна, докато караше ски във Франция и удари дясната страна на главата си в камък. Лекарите направиха операция, за да премахнат част от съсиреците от мозъка му, но другите, които са надълбоко, остават. Състоянието на седемратния шампион във Формула 1 се стабилизира, след като бе вкаран в изкуствена кома.

В края на миналия месец лекарите започнаха процес на спиране на седативните лекарства в опит да предизвикат неговото събуждане. Неговият агент, Сабине Кем, заяви, че Михаел е все още във фазата на събуждане и че тя може да продължи много дълго.

„Това не предвещава добро”, каза Д-р Типу Азиз, професор по неврохирургия в Оксфордския университет, който не е свързан със случая на Шумахер. „Фактът, че той не се е събудил досега, показва, че травмата е била изключително тежка и че пълното възстановяване е невъзможно”, добави той.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране