30.01.2013 | 10:50
Никой не знае кой е новият просветен министър
Между 10 и 11,30 часа пиарите на правителството тълкуват какво е искал да каже Бойко Борисов

Никой не знае кой е новият просветен министър. До тази абсурдна ситуация се стигна, след като в началото на днешното правителствено заседание премиерът Борисов доста неясно и многословно е обявил предложенията си. От думите му не става известно дали настоящият шеф на БАН академик Воденичаров е новият просветен министър, или за поста е избран настоящият зам. – Милена Дамянова, а пък Воденичаров поема фонд Научни изследвания.

Пиарите на Министерски съвет и и образователното министерство в момента уточняват какво е искал да каже Борисов. Ние ви предлагаме примерен вариант, ако министър е Дамянова. Ако ли пък не – ще заместим името й с това на акад. Воденичаров.

Вариант № 1

Заместник-министърът на образованието Милена Дамянова да довърши мандата на ГЕРБ в образователното министерство, предлага правителството. По този начин Борисов остана верен на тактиката уволнени министри да бъдат сменяни от техни заместници, каквито са случаите на настоящите министри Московски и Добрев, които заеха местата на шефовете си. Припомняме, преди два дни премиерът Борисов уволни образователния министър Сергей Игнатов заради скандалите около Фонд „Научни изследвания“. Милена Дамянова като заместник-министър до момента отговаряше за ресор „средно образование“.

Нейното избиране за заместник министър през 2010 година не бе прието особено радушно от бранша, поради непознаването на материята, свързана със средното образование. Самият министър Игнатов тогава призна, че Дамянова няма опит. Тя е кадър на ГЕРБ – от 2007 година е експерт в експертната комисия по образование и наука към политическа партия ГЕРБ. Издигането й за зам. Министър я завари на поста парламентарен секретал на просветното ведомство.

 Иначе Дамянова е завършила магистратура по „Унгарска филология“ в СУ „Свети Климент Охридски“ и „Финансов мениджмънт“ в Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, Център за перманентно обучение и квалификация. Специализира в Унгария. От 2001 година работи като хоноруван асистент в СУ „Св. Климент Охридски“ и като преводач. Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров пък е новият шеф на Фонд „Научни изследвания“.

Следващата сряда правителството ще реши кой ще заеме поста на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, съобщи премиерът Борисов в началото на правителственото заседание в присъствия на акад. Стефан Воденичаров. На излизане Воденичаров каза, че ще излезе в неплатен отпуск.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране