26.02.2013 | 13:45
Николай платил сметките за ток с „Ролекса“ си
ЕВН поиска 2940 лв. от храма "Света Марина" в Пловдив

Митрополит Николай продал часовника си „Ролекс“, за да плати тока на храм „Света Марина“ в Пловдив. Това става ясно от съобщение на Църковното настоятелство при митрополитски храм „Света великомъченица Марина“ в Пловдив. Ето и цялото съобщение:

„Във връзка с получената от храм „Света Марина“- Пловдив сметка за ток за месец януари 2013 г. в размер на 2940 лева и невъзможността тя да бъде платена, Църковното настоятелство информира за следното.  Днес, 26.02.2013 г. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай дари на църковното настоятелство при храм „Света Марина“ една от малкото си лични вещи, с които има право да се разпорежда – часовник („Ролекс“), с молба той да бъде продаден, а с получените пари да бъде платена сметката за ток. В случай, че при продажбата се получи по-голяма сума, разликата да бъде използвана за благотворителност.

Църковното настоятелство изказва синовна благодарност към Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и на всички вярващи миряни, направили до момента целеви дарения, които с тяхно съгласие ще бъдат използвани за заплащане на следващите сметки за ток на църквата“, се казва в съобщението, подписано от Архимандрит Арсений – председател на ЦН, епархийски духовен надзорник.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране