14.05.2019 | 15:23
Нинова атакува ДПС: Порожанов е свързан с Пеевски, подаден е на Борисов за министър
Затова се забавила оставката му въпреки съмненията за злоупотреба с власт и корупция с европейски средства

Лидерът на БСП Корнелия Нинова смята, че подалият оставка земеделски министър Румен Порожанов е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски. Това била причината за закъснялото му отстраняване от поста.

„Мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера, слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ, в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за злоупотреба с власт, за корупция с европейски средства, но той не си тръгва заради това, а защото не е уволнил чиновник. Има двойни стандарти, очевидно, при вземането на решенията за освобождаване на министри. За причините можем само да гадаем. Едни си тръгват само при съмнения, други – при явни факти си отиват заради чиновнически решения.“

След въпрос каква е причината за двойния стандарт при отстраняването на министрите, Нинова каза: „Мисля, че едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и затова той няма контрол върху тях“.  На уточняващия въпрос – кои са тези хора по отношение на Порожанов, Нинова отговори: „Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

Лидерът на БСП отново поиска оставката на правителството. Тя обясни, че вече са налице девет оставки в този кабинет след малко над две години управление. Две от оставките не били приети (на Бисер Петков и Теменужка Петкова – б.а.).

Според Нинова отстраняването на хора от властта не решава проблемите, а причината е корупционният модел на управление, на върха на който бил самият Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране