06.12.2012 | 8:01
Нов педофилски скандал в BBC
Стюарт Хол бе обвинен в блудство с 3 деца на възраст между 9 и 16г.

Радиоводещият от британската медийна корпорация BBC Стюарт Хол бе обвинен в блудство с 3 деца на възраст между 9 и 16г.

82-годишният мъж е отведен в полицейско управление, където е бил разпитван в течение на няколко часа относно обвиненията в сексуален тормоз. През 70-те години на миналия век Хол придоби широка популярност със своята програма „Нокаут”. “В резултат на разследване на полицията в Ланкашир на обвинения за сексуално насилие по адрес на Стюарт Хол, аз разгледах всичките събрани доказателства и разпоредих срещу него да бъдат повдигнати три обвинения в непристойни действия”, каза прокурор Джон Дилуърт.

Първото престъпление е било извършено между септември и декември на 1974 г. Тогава Хол е злоупотребил с момиче, което е било само на 16 или 17 г. Второто престъпление датира от 1983 г. Тогава Хол е нападнал момиче на само осем или девет години, а между юли и септември на 1984 г. той се е възползват от 13-годишно момиче. По думите на Дилуърт, налице са достатъчно доказателства, за да се предположи със сигурност, че Хол ще бъде осъден.

Хол е освободен под гаранция и ще се изправи пред съда на 7 януари. Арестът на водещия бе извършен на фона на скандала със Джими Савил, продължаващ да тресе Би Би Си. От полицията потвърдиха, че арестът на Хол не е свързан с разследването на случая “Савил”. В момента не е ясно дали престъпленията на Савил и Хол са свръзани, посочва „Фран прес“.

 

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране