15.11.2018 | 19:19
Нов скандал от НФСБ: Протестиращите били лумпени и мутри
"Кои са майките?Доколкото знам, малка част от майките са на протеста

Поредно скандално изказване от редиците на НФСБ взриви социалните мрежи днес. След като вицепремиерът Валери Симеонов нарече протестиращите майки „група кресливи жени с уж болни деца“, днес депутатът от НФСБ Валентин Касабов обяви, че протестиращите българи са „лумпени и мутри“.
Касабов коментира масовите протести в кулоарите на парламента.

„Вижте за какво става въпрос – кои са и какви са тези, които протестират. Голяма част са лумпени, другата част са мутри“, са точните думи на Касабов. После той уточни, че говори за тези, които блокират пътища и магистрали.

Депутатът продължи да сипе обиди и към майките на деца с увреждания:“Кои са майките?Доколкото знам, малка част от майките са на протеста. Другите ги няма. Други се правят на майки и т.н., които не са.”

Припомняме, че майките протестират вече трета седмица с искане за оставката на Валери Симеонов именно заради обидните думи по техен адрес. Цинизмът на Симеонов разклати сериозно управляващата коалиция. Премиерът Бойко Борисов на няколко пъти се извинява от името на лидера на НФСБ. Днес, в интервю за БиТиВи, Борисов призна, че с думите си Симеонов доста е навредил на „конструкцията“ на кабинета. Оставка обаче така и няма да бъде поискана, за да не падне правителството.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране