15.01.2019 | 7:40
Новият асфалт на бул. „Константин Величков“ вече е с дупки
След ремонта, продължил няколко месеца, трасето се нуждае от повторно затваряне и преасфалтиране

Новият асфалт на бул. „Константин Величков“ в София вече е с дупки и пукнатини. За поредния некачествен ремонт в столицата алармираха от Гражданската организация „Спаси София“.

Активистите разпространиха снимки, които показват разпадащата се асфалтова настилка по трасето на булеварда, който беше пуснат в експлоатация само преди месец. Те посочват, че вече са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите са разбити.

От организацията припомнят, че трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември. След ремонта, продължил няколко месеца, обаче трасето се нуждае от повторно затваряне и преасфалтиране.

През октомври тогавашният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев отстрани фирма „Амфисия“ заради некачествено строителство. Проектът беше възложен на общинското дружество „Софинвест“, а на обекта се появиха техника и работници на „Щрабаг“, които преасфалтираха целия участък. „Какви материали и строителни технологии са ползвали двете фирми, че настилката да се разпадне толкова бързо?“, питат от организацията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране