11.02.2013 | 23:10
НСО охранявала бандити (видео)
Маргините също били пазени от службата, Борисов не бил допускан в държавни ведомства през 2001 г.
Николай Марков

Националната служба за охрана (НСО) е охранявала хора от организираната престъпност в България в края на 90-те години, в това число и Маргините. Това съобщи пред btv бившият член на отряда за бързо реагиране в НСО Николай Марков. „Цялата организирана престъпност ползваше държавата, службите с всичките и качества. Аз ви говоря за НСО. Срещу много пари, защото освен да охраняваш тези хора, когато си бил с тях се занимаваха и с други неща. Да охраняваш престъпник не е лесно”, коментира Марков.

От думите му стана ясно, че жколо 2000 г. – в периода, в който настоящият премиер охраняваше Симеон Сакскобургготски, в НСО имало заповед Бойко Борисов да не се допуска до правителствените сгради и до хора с охрана от НСО. „Генерал Владимиров беше издал тази заповед, уточни Николай Марков. На служителите от НСО беше дадено обяснение от Групата за информация и анализ, която работи с НСС, че Борисов е човек “от другата страна”, уточни Марков.

Преди парламентарните избори 2001 г. Борисов нямаше право да влиза в парламента – той стоеше навън, на плочките, и пиеше кафе, каза още Николай Марков.

Справка в интернет показва, че самият Бойко Борисов е признавал публично, че не е бил допускан от НСО в нито едно държавно ведомство. В интервю за “Новинар“ от 27 юли 2001 г. , настоящият премиер казва:“ След като толкова много не искаха да ме допуснат в нито едно държавно ведомство, след като толкова дълго бях заплаха за институцията НСО, в края на краищата царят си взе довиждане с мен в парламента. И си отидох през главния вход. Това беше достатъчно за мен“.

Loading...

2 коментара

  1. Кольо каза:

    Полк.Радулов ако наистина сте полковник е ясно защо службите са на токава дередже-пълни са с неграмотници „по-вечето“.:)

  2. Полк.Радулов каза:

    Браво Ники ! Веднъж и завинаги трябва да приключим с това. Ама като гледам Бойко ги пенсионира с почести ,а по-вечето са си още В НСО. Сега разбирам Будизма.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране