24.10.2018 | 0:01
„Обединени патриоти“ са патерицата, която държи ГЕРБ на власт
БСП се готви за предсрочни избори, защото това управление не е добро за държавата и обществото, отбеляза червеният депутат

Не мога да гадая кой как ще гласува утре, но очаквам този вот на недоверие да допринесе, ако не до падане на правителството, то поне до неговото осъзнаване. Това обяви в студиото на БНТ депутатът от ДПС Крум Зарков.

Той се оправда, че БСП не гледа със злорадство този спектакъл около Обединени патриоти, който не радва никого. Червеният депутат обаче откровено призна, че социалистите се борят за властта, защото считат, че това управление не е добро.

Ние искаме да се говори за политики и правителството да си отиде, защото не се справя с управлението и проблемите на обществото. Нека видим и каква е конструкцията на властта, дали тя не се крепи на раменете на Симеонов, който има 8 депутата. Патриотите искат или не искат, но играят ролята на патерица, която държи ГЕРБ на власт, коментира Зарков.

За да аргументира поведението на своята партия, депутатът се опита да анализира тенденциите – 71% са намеляли преките инвестиции, което е абсолютен криза, българските капитали напускат страната и предпочитат да се инвестират в чужбина. Освен това социологията показва спад в доверието към управляващите. Именно на тази основа БСП иска оставката на кабинета.

Зарков обаче не отрече, че партията му не отчита скок в подкрепата на българските избиратели, но пък затова усилено работят в тази посока, всеки ден работят за предсрочни избори.

На въпрос на водещата, при едни предсрочни избори БСП с кого ще се коалира, червеният депутат обясни: Въпросът за съюзник стои пред всяка политическа сила, но нямаме отговор с кого ще се коалираме защото той не е на дневен ред. Тук не става дума за една или друга партия, за една или друга коалиция, а за ясен мандат. Трябва първо да върнем политиките на терена и след като българският народ предцени кой дава най-добрите идеи, около това ще бъде конструирана коалицията и парламентарното мнозинство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране