04.03.2013 | 17:19
Обвиненията на Кадиев към кмета на „Изгрев“ били „гнусни и смешни“
Димитър Димитров отрича обвиненията в корупция и шуробаджанащина, Фандъкова му прати проверка
Димитър Димитров. Снимка: Столична община

Кметът на столичния район „Изток“ Димитър Димитров отрече обвиненията в корупция на общинския съветник от БСП Георги Кадиев. По – рано днес, в сайта си общинарят публикува таблици, от които стана ясно, че началник – отдел в кметството получава 3774, 32 лв. месечна заплата. В други справки се вижда как шофьорът на Димитров се разписва срещу  2538, 68 лв, а служителка, сочена като секретарката му – до 1156,27 лв. Самият кмет е взимал до 3039,73 лв.  Отделно бил и на граждански договор към Министерството на транспорта.

Пред БТА Димитър Димитров определи твърденията на Кадиев като „гнусни и смешни“. Изнасянето на информацията пък било  „политическа атака“.  Пасажи от самите справки пък били подправени, а освен това сумите били получавани не всеки месец, а на всеки три месеца. „Гражданските договори на служителите на община „Изгрев“ са начин да се компенсират ниските им заплати“, посочи Димитров и отбеляза, че три пъти е повишил приходите на общината от търговска дейност. Според него, жителите на общината го подкрепят и са доволни  от работата му.

От пресцентъра на Столичната община съобщиха, че кметът Йорданка Фандъкова е поискала финансовата дирекция да направи проверка в район  „Изгрев“.  От общинския пресцентър коментираха, че сигналът  за възнагражденията е получен още през миналата година, но извършената тогава проверка не е  констатирала нередности при възнагражденията на шофьора и секретарката на Димитър Димитров.

Loading...
 • сашо димов каза:

  е как така точно от крадеца Кадиев излезе всичко ??? по добре да взимат 2000лв но да работят честно . аз живея в изток и съм доволен от кмета си

 • Големия удушвач каза:

  Показаните справки били подправени ! Тоест фалшиви. Но били давани не всеки месец ,а на тримесечие! Следователно справките са истински.Така е като се заблуждава.

 • оставете коментар

  МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
  Коментарите подлежат на модериране.
  Правилата за коментиране