21.01.2013 | 21:54
Оператор на СКАТ-доведен брат на атентатора Октай
Светлан Йорданов е пребит от охраната на Ахмед Доган през 2008 г. в Созопол
Светлан Атанасов. Снимка: "Фейсбук"

Доведеният брат на Октай Енимехмедов е бил пребит през 2008 г. от гардове на Доган, разкриха вчера приятели на семейството. Те допускат, че може заради това младежът да е нападнал лидера на ДПС. Вторият съпруг на майката на Октай – Атанас, има син от първия си брак. Той се казва Светлан Атанасов и е оператор в тв СКАТ.

Светлан е бил бит от гардове на Доган, докато снимал репортаж в Созопол. Самият Атанасов обясни, че заедно с колега от телевизията били в градчето да правят нощни снимки. Засекли се с гардовете и започнало спречкване. „Незнайно защо те си помислиха, че снимаме тях и ни се нахвърлиха – каза операторът. – Имаше агресия, дърпане и удари.“ “ С Октай не сме толкова близки, че да тръгне да отмъщава за мен. Не съм му разказвал за случая – не знам откъде може да е научил“, добави Светлан Атанасов. „От вас научавам, че Светлан му е брат“, каза шефът на СКАТ Валери Симеонов.

Междувременно в социалната мрежа „Фейсбук“ бившият седесар Петко Симеонов публикува откъс от разговор със свой приятел: „…брат ми, който живее в Бургас, каза следното: 17.01.2013 г. – 17:55 ч- Прибирам се от работа… Минавам да взема шоколадово яйце на малката… и виждам Октай Енимехмедов. Питам го какво става, че е така кахърен… да няма проблеми с ченгетата… Отговорът беше: „Бат’ Гого, карат ме да правя нещо, което не искам.““Изводите оставам за всички, които прочетат това!“, пише още Симеонов.

Октай Енимехмедов искал да си направи фирма, която да събира боклука от Студентския град в София. Тази му идея го държала дълго време и той я споделял със свои близки състуденти, но не успял да пробие в бизнеса, твърдят негови близки пред “Труд”.

Идеалист е и мислеше, че първи той се е сетил да прави нещо такова, както и че всичко ще стане много лесно, коментираха негови познати. Октай и брат му Метин много се имали. Били авери и си помагали във всичко. Дори Метин удрял рамо на братлето си в бедните студентски години и му давал по някой лев. Майката Айше, която е омъжена втори път за българина Атанас, живеела с него и с децата в блок 24 на бургаския квартал “Славейков”.

Дълги години Айше е работила в бургаската рафинерия “Нефтохим”. В момента е пенсионерка, но пак не си стои у дома. Продава обувки в магазинче, което се намира в близкия подлез.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране